Brev

Crush eller ej?

Hej

Jeg har engang haft et crush på en dreng i min klasse
og nu er han begyndt at flirte med min bedste veninde
og de skriver mange ting til hinanden og er sammen nogen gange

troede jeg var færdig med ham
men er mega jaloux!

Og min vendine tror ik jeg kan lide ham
så hun taler hele tiden om ham

hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

hej
Jeg har prøvet det samme og jeg vil bare lige sige at du skal sige det til din veninde og se om der sker noget. Ellers prøv og glemme ham og bliv forelsket i en anden. Men det bliver ikke ledt. Håber du vælger det rigtige.

  • jdkbj, Pige, 12 år

Jeg synes at du skal overveje at fortælle hende at du godt kan lide ham. Det kan være at du skal fjerne din opmærksomhed lidt fra din veninde og ham drengen, og så se om der er nogle andre interessante i din klasse. Når alt kommer til alt er det nok heller ikke værre, end at i kun er 12 år gamle, og har hele livet foran jer til at have en kæreste

  • Anonym, Pige, 14 år

Hejsa.
Du må gøre op med dig selv om du er vild med ham, eller vild med ideen om en kæreste. Siden du troede du var færdig med ham, vil jeg mene at du måske bare er misundelig på at din veninde har fået en “kæreste”. Jeg synes du skal vente med at snakke med din veninde før du 100% finder ud af hvad du føler. Konfrontationen med din veninde kan du ikke undgå bliver lidt akavet og nedrn, så hvis det nu bare er misundelse så kan en konfrontation jo undgås. Husk på at veninder forhåbentligt er i dit liv langt længere tid end et crush. Jeg har da også selv været i samme situation en gang, og for mig hjalp det meget med lidt selvrealisering samt at fokusere mere på mine venskaber.

knus <3

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat