Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At slå op

Hej

 

Jeg er en pige på 12 år min kæreste har slået op med mig hvad skal jeg gøre??

 

Er det mig der er noget galt med??

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt sikkert ikk’ dig der er noget galt med, måske havde han bare behov for at komme lidt videre. Men det skal ikk’ ødelægge jeres venskab at i nu ikk’ er kærester længere!????

  • Anonymous, 11 år

Jeg tror 100% ikke at der er noget galt med dig, min kæreste og jeg valgte at slå op… eller jeg ønskede det, fordi jeg simpelthen mistede den følelse for ham som jeg havde før. Og jeg tror ikke at der er noget galt med dig, jeg tror bare at han mente det ikke skulle være jer. Jeg kan også læse på de andre kommentar at drenge kan være svin og det, men med en alder på ca. 14-16 år der er drenge det modsatte af svin, de kan ende med at give roser til piger (; Tror mig det har jeg oplevet. Det kan også være din kæreste mente at i var for unge, og at han gerne ville have noget plads <333

Håber du kunne bruge mit råd (:

  • Supppppar, 15 år

Hej pige på 12 år.
Jeg er på dine vegne rigtig ked af, hvad der er sket, og hvordan du har det. Jeg har her 7 råd til dig, som jeg håber, at du kan bruge:

1:
Få en ærlig forklaring fra din ekskæreste om, hvorfor han slog op med dig. Det skylder han dig uden tvivl. Lad være med at forestille dig en masse mulige grunde til, at han slog op. Det får du det kun dårligere af. Han fortjener også en chance for at forklare. Stop tankerne. Bare spørg ham og lyt til, hvad han har at sige.. Når du tager snakken med ham, så sørg for at tage udgangspunkt i dig selv og dine egne følelser. Gå ikke til angreb på ham; Giv ikke ham skylden for noget. Husk derudover, at du ikke kan styre hans følelser, tanker og mening.
2:
Forstå og accepter dine følelser. Føler du dig ked af det, ulykkelig, fortabt, forladt, sur (på ham og/eller dig), ikke god nok, glad, lettet…? Husk tålmodighed, da det kan tage lang tid helt at forstå og acceptere dine følelser og situationen i sig selv. En af mine erfaringer er, at hvis man lader som om alt er okay/godt, selvom man er super ked af det, hober de negative følelser op, og springer pludselig som en bobbel, uden man selv kan forklare, hvorfor det pludselig vælter ud med tårer.
3:
Sørg alene og/eller med andre. At forstå og acceptere dine følelser er en god ting at have med i sin sorg, og det er som førnævnt vigtigt, at man tager sig tid til at sørge, så man undgår at “sprænge en bobbel”, og man hurtigere kan få det godt igen. Man siger at alle sørger forskelligt, og uanset, hvor længe I har været kærester har du selvfølgelig ret til at sørge så længe du føler for det.
4:
Vær sammen dine nære bekendskaber. Du kan måske ikke holde tanken om at være social ud, men oftest er det en af de hurtigste måder at komme videre på efter et brud. Lav ting med andre mennesker (venner/veninder/familie…), som gør dig glad og får dig på andre tanker. Du kan fx. blive glad ved at få nye ting, så hvorfor ikke hygge-shoppe med veninderne? Eller måske er en komedie i biografen lige noget for dig? Overnatning med veninderne, lidt kagespisning og en tur på stranden eller i svømmehallen er vel heller ikke så skidt…?
5:
Der er ikke noget galt med dig, og det er ikke din skyld. Som udgangspunkt er brudet ikke din skyld. Det var jo din kæreste, ikke dig, der slog op. Måske er det faktisk kun hans skyld. Men som udgangspunkt var I jo to i forholdet, og I kunne måske begge to have gjordt noget bedre.
6:
Vær en god ekskæreste: Spred ikke rygter om din ekskæreste, tal ikke dårligt om ham til alle andre (Selvfølgelig taler du måske lidt dårligt om ham i starten, men det er forhåbentligt bare, fordi du er ked af det.), giv ham plads, respekter ham. Du har ingen pligt til at være venner med ham, og I har måske også begge to brug for plads og tid til at komme jer. Han kan jo også sagtens være ked af det og måske endda føle skyldfølelse. Få ham ikke til at få det dårligere.
7:
Se på den lyse side. Der er jo også kommet en masse gode ting ud af forholdet og ikke mindst brudet. Du har jo haft en masse gode tider med din ekskæreste, du har sikkert lært bare en ring eller to fra ham og i det hele taget det at have et kæresteforhold. Du har nu også fået erfaringer fra et brud med en kæreste. Selvom du har det dårligt nu, skal du nok få det godt og blive glad igen – og med dig har du dine venner, veninder, famile, NYE OG GODE ERFARINGER m.m. Du har måske også lært dig selv bedre at kende, hvilket er virkelig godt. Så kan du senere i livet få et endnu bedre kæresteforhold, og du kan bedre være hende den seje og omsorgsfulde veninde med alle rådende til de andres parforhold.

DERUDOVER:
Du er dig, og du vil altid være perfekt som du er. Du kommer sansynligvis til at udvikle dig personligt gennem livet, men du vil alligvel altid være lige præcis den, du skal være. Drenge er tit nogle idioter, men det er noget af det, vi piger elsker dem for. Hvis du er stærk nok til at elske sin ekskæreste, er du også stærk nok til at komme videre, og du skal nok blive glad igen.
Mvh. 🙂

  • Anonymous, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat