Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aldersforskel på kæreste og jeg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan godt forstå din bekymring for omverdens reaktion på dig og din kæresters aldersforskel. Sådan ville jeg nok også selv have det. Men først og fremmest må du lige huske på, at du faktisk har fået en kæreste, du lyder vildt glad for. Det er da vildt dejligt og jeg tror, det er det, du skal holde fast i. Ligegyldigt hvad man gør her i livet, vil der helt sikkert altid sidde nogen og tænke, at det man gør er forkert eller underligt. Men så er det vigtigt at man spørger sig selv, om det man gør er noget der føles rigtigt for en selv. Det er altid det vigtigste bag en beslutning, hvis man ønsker et liv, hvor man selv kan være glad. Dog tror jeg, det er vigtigt at huske, at dem der har en holdning til det du foretager dig, ofte måske er dem, der bekymrer sig om dig. Så hvis dine forældre fx. vil reagere negativt, når du fortæller dem det, er det måske i virkeligheden fordi, de er bekymrede for, at forholdet vil skabe dig problemer. Det, der nemlig ofte kan være bekymrende ved en større aldersforskel i et forhold er, at man kan være meget forskellige steder i livet. Fire års aldersforskel er ingenting, vil jeg mene, i langt de fleste tilfælde, men når man er så unge som jer, betyder det, at I er forskellige steder i livet. Du går måske i skole eller gymnasiet, hvor du har flere års skolegang foran dig. Han er sikkert allerede færdig med den del og skal til noget helt andet. Du har sikkert tænkt dig at bo hjemme nogle år endnu, hvor han måske er flyttet hjemmefra eller begynder at overveje det. Sådanne ting kan skabe situationer, hvor I har svært ved at relatere til hinandens liv og måske har forskellige forventinger. Men det må tiden jo vise. Måske kommer I fint igennem det hele. Så jeg synes uden tvivl, du skal fortælle om forholdet til dine forældre og venner. Med stolthed i stemmen. Og så læg vægt på, at I er rigtig glade for hinanden og klar på de situationer, aldersforskellen måske vil skabe. Mon ikke de i sidste ende vil være glade for, at du er glad?

  • Pige, Pige, 18 år

jeg ville mene at der er helt okay. Min søster er 17 og dater en 22 årig, og der støtter vi alle herhjemme. Så bare sif det som det er til dine forældre

  • Carla, Pige, 14 år

Selvom det måske virker unormalt nu, vil det ikke være om nogle år! Bare lær dine forældre ham at kende og bagefter sig hans alder. Fx hvis dine forældre også har en aldersforskel kan eu bruge dte som argument.

  • Ss, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat