Brev

Aldersforskel

Hej med jer

Jeg er 16 årige pige.

Vil gerne være venner med en dreng som 14 år

og måske lidt mere bare venner.

Jeg er forelsket i ham

men der er jo 2 års forskel på vores alder.

Er der noget galt i alder forskel

hvis man er kærester 14 og jeg er 16 år?

16 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 16 år.
Til at starte med vil jeg fortælle dig at jeg 100% godt kan forstå hvordan du går og har det. Jeg er selv 15 år gammel og har verdens bedste kæreste som jeg er meget glad for, han er lige fyldt 20.

Da jeg begyndte at snakke lmed min nuværende kæreste var jeg helt vildt bange og bekymret for hvordan andre ville reagere. Hvordan ville mine forældre reagere hvis jeg kom hjem og sagde jeg havde fået en kæreste som var 5 år ældre end mig. Hvoedan ville mine veninder reagere?

Jeg overvejede fakrisk på et tidspunkt om jeg helt skulle stoppe med at se den her fyr. GUDSKELOV så gjorde jeg det ikke.

Jeg tog en snak med min mor om det, fortalte hende at jeg snakkede med en dreng på 20 og forklarede hende hvordan jeg havde det. Hun var så forstående. Hun syntes 5 år var en stor aldersforskel, men bare jeg elskede ham så var alderen fuldkommen ligegyldig. Hvilket den også er! Alder er bare et tal.

Iforhold til mine veninder så var der nogle der tog bedre imod det end andre, nogle ville faktisk slet ikke være veninder med mig mere, fordi de syntes det var mærkeligt. Men fra den dag vidste jeg hvilke veninder jeg kunne stole på og hvilke ægte veninder jeg fakrisk havde. Hvis ens veninder ikke kan acceptere det, så er de ikke det værd.

Kort sagt, der er overhovedet intet galt i at du lun på en der er 2 år yngre end dig. Alder er bare et tal, og lov mig at der er ingen der skal komme i vejen for hvem du kan lide og ikke.

Mange knus ❤️

  • 15 årig pige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Rådgivning og viden om krop, pubertet, følelser, sex og forelskelse (10-15 år)
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat