Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

4 års forskel

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg kender selv en som var sammen med en på 19 da hun var 15, og de var begge glade i forholdet. I starten snakkede folk lidt om det, men med tiden var der ikke nogen som tænkte over det. Jeg syntes umiddelbart det virker okay så længe hun er helt med på den, og at det går i hendes tempo. Men syntes også det er vigtigt at hun lige får hørt sine forældre om det. Men hvis I er glade, så har jeres forældre det nok fint med det.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej makker – jeg undskylder på forhånd for den lange kommentar.
Da jeg mødte min kæreste, var jeg selv lige blevet 16, mens han var 18 næsten 19. Så vi har næsten samme aldersforskel som jer.
Da vi besluttede os for at indlede et forhold, var han fyldt 19.
Jeg var selv meget nervøs for aldersforskellen, da jeg før kun har prøvet en aldersforskel på 2 år. Jeg var bange for, hvad hans venner og familie ville sige til, at han havde fundet sådan en “lille pige” som mig. Han har efterfølgende også indrømmet, at aldersforskellen skræmte ham lidt.
I starten var min kærestes venner lidt efter ham, fordi han var sammen med en pige, der var “så meget” yngre end ham. Men efter flere af dem har lært mig lidt bedre at kende, så har de accepteret mig. Flere af dem har endda haft lidt kørende med nogle på min alder – ironisk nok, når de havde drillet min kæreste.
I forhold til familien, så er det ikke noget, man kan sige på forhånd. Mine forældre vidste i forvejen, at jeg havde været sammen med en, der var 2 år ældre end mig, så for dem gjorde aldersforskellen på 3 år ingenting.
Jeg var derimod mere bange for, hvad min kærestes familie ville tænke, når han kom slæbende med en pige, der var 3 år yngre end ham. Jeg blev taget imod med åbne arme. Mine svigerforældre var bare glade for, at deres søn havde fundet en, som elsker deres søn for den, han er. Og en ting, der gjorde aldersforskellen nemmere for mig med hensyn til familien var også, at hans søsters kæreste er 3 år ældre end hende.
Så jeg synes, at hvis I har mod på at springe ud i det – især med den store geografiske afstand – så skal I bare tage chancen og se, hvad der sker. Jeg hepper på jer og ønsker jer al held og lykke fremover!
– AnoPige

  • AnoPige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat