Brev

Vred papfar

Jeg har længe gået rundt med den tanke at, min “papfar” hader mig og min storebror,
jeg har nemlig lige fået en lillebror og min “papfar er meget sødere mod min lillebror.
tit græder jeg alene på mit værelse fordi at, han hele tiden skælder mig ud

HJÆLP

Ps. jeg er 12 år og en pige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan sagtens sætte mig ind i din situation, og følelsen af det had du mærker. Inderst inde hader han dig ikke, han har bare så travlt med sine problemer inden i, hvilke resulterer i at han måske udadreagerende virker ondskabsfuld eller tarvelig. Eller også føler han et mindre overskud til at behandle dig bedre og ser dig som en mulig syndebuk. Det er langt fra i orden, men det jeg har gjort er bare at åbne munden og sige fra, selvom han sikkert vil grine af dig og tænke du kun er et barn. Men inderst inde føler han sig som en kujon, for jeg tror godt han selv er klar over når han behandler dig skidt – ellers skulle han have været psykopat, men det tænker jeg ikke er tilfældet? Mit bedste råd i dette tilfælde ville være, at du forsøgte at starte en dialog fornuftigt og høre hvad der kan være i vejen. Hvis det ingen effekt har, så tag en snak med din mor. Og hvis intet ændrer sig , så er du nødsaget til at tage det i egen hånd. Men du skal tale din sag og have ordet i din magt overfor ham – og det har du allerede så snart du konfronterer ham med hans opførsel. Jeg ved det er meget at bede en 12-årig om, men det skal altid have en start. Jeg tog ansvar meget tidligt, nok derfor det virker så nemmere-sagt-end-gjort du ved. Håber mit råd kunne hjælpe dig på vej og at du finder en løsning. Al lykke og glæde på din vej. Kram fra mig 🙂

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat