Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vred papfar

Jeg har længe gået rundt med den tanke at, min “papfar” hader mig og min storebror,
jeg har nemlig lige fået en lillebror og min “papfar er meget sødere mod min lillebror.
tit græder jeg alene på mit værelse fordi at, han hele tiden skælder mig ud

HJÆLP

Ps. jeg er 12 år og en pige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du skal få nogen til at trøste og bakke dig op. Gå til nogen du kender og tal med dem om situationen og få dem til at trøste og bakke dig op. Så kan du sige det til din papfar og få hjælp af dem der bakke dig op, til at få det klaret. Hilsen pigen, 9 år.

  • Anonym, Pige, 9 år

Har selv en papfar, engang var vores forhold fint. senere hen begynder han at være selvglad og gå rundt i bar mave når jeg har veninder over, hvilket jeg synes er ekstremt upassende. han opfører sig bare så meget som en idiot, men jeg lever med det.

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg kan sagtens sætte mig ind i din situation, og følelsen af det had du mærker. Inderst inde hader han dig ikke, han har bare så travlt med sine problemer inden i, hvilke resulterer i at han måske udadreagerende virker ondskabsfuld eller tarvelig. Eller også føler han et mindre overskud til at behandle dig bedre og ser dig som en mulig syndebuk. Det er langt fra i orden, men det jeg har gjort er bare at åbne munden og sige fra, selvom han sikkert vil grine af dig og tænke du kun er et barn. Men inderst inde føler han sig som en kujon, for jeg tror godt han selv er klar over når han behandler dig skidt – ellers skulle han have været psykopat, men det tænker jeg ikke er tilfældet? Mit bedste råd i dette tilfælde ville være, at du forsøgte at starte en dialog fornuftigt og høre hvad der kan være i vejen. Hvis det ingen effekt har, så tag en snak med din mor. Og hvis intet ændrer sig , så er du nødsaget til at tage det i egen hånd. Men du skal tale din sag og have ordet i din magt overfor ham – og det har du allerede så snart du konfronterer ham med hans opførsel. Jeg ved det er meget at bede en 12-årig om, men det skal altid have en start. Jeg tog ansvar meget tidligt, nok derfor det virker så nemmere-sagt-end-gjort du ved. Håber mit råd kunne hjælpe dig på vej og at du finder en løsning. Al lykke og glæde på din vej. Kram fra mig 🙂

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat