Brev

Ville det være forkert at vælge ham fra?

Hej BørneTelefonen.. Jeg har min tvivl om noget jeg godt vil have hjælp til.

Jeg ikke så tit min far, men jeg snakker tit med ham. Han kaver tit aftaler han ikke holder, men han giver mig dog tit lidt penge. Jeg har også en lillesøster på 4, og hun forstår det ikke rigtig..

Her for lidt tid siden aftalte vi at tage ud på shopping. Han skulle også med til en foto session for første gang.. Han ringer 4 dage inden og aflyser begge, fordi han skal arbejde. Han siger dog at han vil overføre penge til shoppingen. Han skal hele tiden arbejde?.

Derfor overvejer jeg nu om jeg skal lade vær med at have kontakt med ham. Det har en af mine andre veninder valgt, men jeg er bange for at han bliver ked af det.. Håber i vil give mig gode råd.. 

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Synes det ville være en helt vildt dårlig ide bare, at stoppe kontakten til din far! Jeg har intet forhold til min far, og har ikke haft det i omkring 6 år. Jeg vil gøre alt for at få den kontakt tilbage! Du skal være taknemmelig for at din far ikke har valgt dig fra, og derfor synes jeg heller ikke du skal vælge ham fra. Med hensyn til at han har aflyst nogle aftaler, så skal du jo tænke på at han arbejder for at kunne gøre dig glad ved at give dig ting og sager! Det er en god far. Håber du forstår.

  • bms, 15 år

Jeg er enig i at du ikke bør vælge din far fra. Han er en vigtig person i dit liv og bør naturligvis være en del af det. Med det sagt synes jeg heller ikke det er i orden at han bliver ved med at aflyse aftaler. At være en far handler ikke kun om at sende penge til sine døtre engang imellem, men om at være en del af deres liv og være der for dem. Den del lyder det lidt som om han har glemt.
Min far var også slem til altid at vælge arbejde frem for mig og min lillebror engang. Vi fandt senere ud af at han slet ikke lagde mærke til det og troede vi var okay med det! Så hvis jeg var dig ville jeg sige at det betyder rigtig meget at i er sammen og at du bliver ked af det når han aflyser.
Og hvis det ikke virker må du enten få din mor til at snakke med ham om det, eller på en anden måde få ham til at indse at han ikke kan være bekendt at aflyse aftaler med hans børn gang på gang. Du ved selv bedst hvad der virker.

Uanset hvad skal han forstå at det ikke er okay at blive ved med at aflyse. Han skal prioritere sine børn over arbejde! Husk det.

  • Celina, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat