Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Utro far

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 17 år:)

Jeg er ked af at høre om hvad din far gør.
Nu ved jeg ikke alt om det, men først vil jeg have at du prøver og finde ud om det er sådan som du tror eller om det er en misforståelse.

Jeg kan forstå at det vil være svært at tale med din mor om det, men, hvis din kærste gjorde det samme uden du vidste det, ville du så ikke gerne vide det?

Jeg har en veninde som har været igennem nået af det samme, hendes far var utro.
Nu hvor de to er blevet skilt er hendes mor blevet mere glad.
Jeg ved salgfølig ikke hvad dine forældre ville gøre når din mor ved det, men hvis han er utro så skal din mor vide det.

Bare prøv at tænk som om du var din mor, hvad ville du så have dine børn til at gør?
Sige det til faren først eller dig eller måke begge.

Hvad angår din bror, skal du bare være der for ham og hvis dine forældre skendtes så vær sikker på at din bror ved at du er der for dig.

Du skal bare vide at dig og din bror ikke er skyld i nået og i har ikke gjordt nået forkert.

Hæld og lykke.

  • L, Pige, 15 år

Hej med dig

Jeg er virkelig ked af at høre at han skriver med andre end din mor. Jeg kunne ikke finde på at være min kæreste utro for det er virkeligt respektløst at gøre og noget jeg godt kan forstå at du bliver ked af han gør mod din mor.

Jeg synes helt klart at du skal sige det til din mor, for din far fortjener ikke at du hjælper ham med at være utro. Ikke at du gør det, men det er uacceptabelt hvis han fx har sex med andre kvinder. Så din mor fortjener at vide det.

Og husk at stå sammen med din bror han er jo i samme situation som dig og han er også ked af det og har brug for din hjælp.

Alt held og lykke til dig jeg håber selvfølgelig at det ikke er som du tror. At han er utro❤

  • E, Dreng, 16 år

For det første synes jeg, det er vigtigt, at I – i det omfang det er muligt – får vished for, hvad det egentlig er, jeres far har gang i. Har han blot skrevet lidt frækt/flirtet med andre kvinder (ikke at det ikke er slemt nok i sig selv) eller har han kysset med andre kvinder, sågar haft sex med andre kvinder?

Så synes jeg, I skal konfrontere jeres far med det, I ved. Jeg kunne forestille mig, at hans umiddelbare reaktion ville være at blive sur og benægte alt, for derefter at bede jer om at blande jer fuldstændig udenom. Inden I fortæller det, skal I derfor sige til ham, at der er noget, I gerne vi tale med ham om og at det er rigtig svært for jer. Få ham så til at love på forhånd, at han ikke bliver sur. Måske det kunne være en idé, at I fik en anden voksen, som I stoler ét hundrede procent på, til at hjælpe jer? Et familiemedlem, måske?

Uden at kende jeres far overhovedet er jeg slet ikke i tvivl om, at han godt ved, at det ikke er i orden, det han har gang i. Men hvis I konfronterer ham med det, har han selv muligheden for at stoppe det og dernæst indrømme alt over for jeres mor. Netop dét skal være jeres besked til ham, at hvis ikke han selv fortæller det til hende, så gør I det. Hun fortjener nemlig at vide det, som andre allerede har skrevet. Uanset om det så ender med at blive jeres far eller jer, der fortæller det til jeres mor, må det så efterfølgende være op til jeres far og mor sammen at finde ud af, hvad der så videre skal ske.

I den situation er det vigtigt, at du og din lillebror står sammen og at I ikke også bliver uvenner, fordi jeres forældre måske ender med at blive det. Vis din lillebror, at du 100% er der for ham som storesøster. Støt hinanden, tal med hinanden, vær der for hinanden. Giv ham din skulder at græde ud ved, hvis det er det, han har behov for.

Jeg håber, du og din lillebror kunne bruge det her til noget. Nu har jeg måske fået det til at lyde som det letteste i hele verden, hvordan I skal sige det til jeres far, det er jeg udmærket klar over, at det selvfølgelig ikke er. Uanset hvad der kommer til at ske, vil jeg ønske jer alt det bedste. Held og lykke.

  • Anders, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat