Brev

Uenig om konfirmationsfest

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

lad dem bestemme om hvornår det skal holdes. Det kan sgu da være fuldstændig ligegyldigt.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er en fest for dig, så selvfølgelig skal du have det som du vil have det. Men forældre er man tit uenig med. Måske kan du gå med til noget af det de vil, men få nogle flere af dine ønsker ind. Hold fast i, at det skal være samme dag, så dine venner kan komme med, og forklar dine forældre, hvorfor du vil have det som du vil have det. Dine forældre synes måske, det er langt ude, men hvis du ikke er tilfreds med kjolen, så tal hellere med dem om at få pengene tilbage og finde noget andet du kan have på. Hvis jeres bolig er stor nok, så hold festen der og ellers er der måske nogen der kan ligge hus og/eller have til…? Det er vigtigt, at det bliver en god dag for dig.

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej.
Jeg blev konfirmeret i 2018, så jeg vil hjælpe dig lidt ud fra mine egne erfaringer.
Du skal huske at det er din dag, og ikke dine forældres. Fortæl dem hvordan du gerne vil have festen. Selvfølgelig kan du ikke få alt hvad du gerne vil have da det er dyrt og bliver konfirmeret.
I kunne måske snakke om at skære lidt ned på hvor mange der skal med, 100 er mange mennesker, og jeg vil personligt mene at det er alt for mange til en konfirmation, da du slet ikke vil kunne nå at tale med alle, og det kan være svært at finde et sted til så mange mennesker, til min konfirmation var vi 39 og det var et rigtig godt antal. Måske kunne i skære ned til at være mellem 30-60 mennesker.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat