Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trist og forvirret

Hej,

jeg har det virkeligt dårlig for tiden,
jeg hved ikke hvilken forældre jeg skal være hos,
og jeg græder hver dag inden jeg sover, og jeg panikker hurtigt over ingen ting.
jeg bliver bare så træt.
Jeg kan ikke side stille i skolen,

så hvis der er nogle der har været ude for det samme

så pls skriv tilbage!

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syntes at du skal prøve at være sammen med nogen fra din klasse som ikke kender dit problem det vil hjelpe dig til at glemme det

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej med dig.
Har været ude for noget af det samme.
Jeg snakkede med mine forældre om det og min lærer (Det skal lige siges at jeg er meget tæt med min klasselærer) Jeg ville ikke gøre mine forældre kede af det, og jeg var helt ude af mig selv. Jeg begyndte og tælle til 10 inden jeg begyndte og panikke. Jeg bliv enige med mine forældre om at prøve en dele ordning. Det var lidt svært for min søster boede ikke hjemme og mig og min lille bror havde ikke samme tid hos vores forældre. Men jeg har det rigtigt godt i dag!🤗 Håber du finder ud af det!!👌🏻

  • Pige 11 år, 11 år

Hej dreng på 13 år
Jeg er en pige på 12 og jeg føler lidt det samme. Mine forældrer er ikke skilte og der er egentlig ikke noget rigtigt galt. Jeg er bare trist… Men mine forældrer ved det godt. Så hvis dine forældrer også ved det og de ikke rigtig ved hvordan de skal håndtere det så synes jeg du skal prøve selv. Prøv for eksempel at drikke noget the, gå en tur, tag nogle dybe indåndiger eller måske bare snakke med en ven om det. Jeg vil tro at det hjælper. Jeg håber det kommer til at gå bedrer.

  • Pige på 12 år, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat