Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ikke at komme ud

Hej, jeg er en pige på 13 år

og jeg har fundet ud af at jeg er til piger.

Men jeg ved ikke hvordan man siger det til sine forældre??

Altså jeg føler mig slet ikke som “typen” der er til piger men det kan jeg virkelig mærke jeg er.

Hvis der er nogen der har nogen råd til hvordan man for det sagt så må i gerne fortælle mig det.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige 13 år, husk nu på du kun er 13 og du er i gang med at udvikle dig rent mentalt og fysisk. Men hvis du faktisk er til piger så ville jeg bare være total rolig omkring det. Og det jo bare en seksualitet,

Men hvis jeg var dig ville jeg måske vente til jeg var 15. Men held og Lykke 🙂

  • Anders, Dreng, 15 år

Jeg er helt enig med Anders. Når man er 13 kan man ikke vide med bestemthed hvad man er til. Da jeg selv var 12-13 år syntes jeg alt med nøgenhed osv. var spændende og det var enlig ikke knyttet til noget bestemt køn. så havde jeg en soveaftale med en veninde og vi var nysgerrige og “legede doktor”. Det endte jo med at vi kyssede og vi kom også begge to. Derefter var jeg jo sikker på jeg var til piger og overvejede at fortælle det til mine forældre. Men jeg gjorde det heldigvis ikke. Med tiden fandt jeg ud af at drenge måske var lidt mere spændende (uden at jeg synes det er klamt eller noget med en pige). så jeg synes du skal vente nogle år til du bliver mere sikker.

  • Emilia, Pige, 16 år

Hej med dig,
Lige nu føler du at du er til piger og det helt okay og selv om du kun er 12-13år og tingene kan ændre sig er det helt okay at du har brug for at fortælle det til nogen;)

Din forældre er en god start! Som forældre skal man elske sin børn ligemeget hvad og det jeg sikker på de vil… det kan være det kommer som et chok det ved jeg selvfølgelig ikke men du vil have det så meget bedre efter det ude

1. Du kunne skrive et brev
2. Gå en tur med en af dem
3. Ringe til dem hvis du ikke vil kigge dem i øjnene
4. Gøre det ved aftensmaden eller når du kommer hjem fra skole

Jeg personligt sprang ud kun til min mor og så gik det op for min far og bror lidt tid efter Det følte jeg var den bedste måde for mig;))))

Det var en rigtig god oplevelse❤️

Så træk vejret og husk og følge dit hjerte!

  • To00&20 pigen, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat