Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Telefon om natten

Jeg er fuldstændig afhængig af en telefon som jeg om natten kan kigge i. Eller ikke som sådan om aftenen.

Jeg må ikke sove med mine telefon på mit værelse fordi min mor siger at hun ikke stoler på mig.

Jeg har en bunke gamle telefoner som jeg smuler ind på værelset og har i omkring 3 måneder indtil hun opdager det.

Min straf er ingen skærm i rimelig lang tid.

Er også afhængig af at spille.

Det er som en und cirkel hvor jeg bliver nødt til at gøre det fordi jeg ikke kan lade vær.

Min søster må gerne sove med sin telefon men jeg må ikke fordi min mor ikke stoler på af jeg ligger mig til at sove.

Hun har lige opdaget det igen.

Jeg har løget meget for min mor igennem tiden så hun orker ikke mere.

Hvad kan jeg gøre

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Dav Dreng.
Som en der selv havde det samme problem (spille- og telefon afhængighed) kan jeg sige én ting. Start med at komme udenfor. Gå ture, løb nogle ruter, cykl’ lidt, eller spil fodbold med vennerne. Jeg var en “nørd” i klassen og var afhængig, men da jeg begyndte at træne, løbe og spille fodbold blev min verden vendt på hovedet. Jeg endda skippede sociale arrangementer som f.eks. nytårsfest og fødselsdag, bare for at kunne spille. Det var sygt.
Jeg gad heller ikke i starten. Synes det var pisse kedeligt og spild af tid. Men da det gik op for mig hvor meget jeg sad foran computeren og telefonen, blev jeg motiveret til at ændre mig.
Håber det kunne hjælpe.

  • Tilfældig Læser, Dreng, 14 år

Hej jeg har også vært der men jeg fandt ud af at om dagen så skulle jeg dyrke meget sport ligsom løbe stå på skateboard og så kunne jeg bedre sove om natten. Men der sker heler ikke noget ved du bare lige kigger på din tlf i 10 min inden du skal sove men bare ikke i så lang tid. Men det kan også ske at hvis du ligger flere timer om natten med din telefon så kan du få sove problemer og det er mega nederen. Men det jeg vil råde dig til det er at dk de ud af hva ddu godt kan lide at gøre og så tænk bortset på sin telefon måske cykel eller løbe gå lange turer. Håber du kunne bruge min råd 💕💕

  • Jeg vil gerne hjælpe alle, Pige, 13 år

Det lyder ekstremt svært for dig at være afhængig at noget, som samtidig skaber dig en masse problemer. Jeg kan sagtens forstå den afhængighed, du beskriver. Skærme fylder rigtig meget i denne tid, og hvis du er afhængighed af at spille, kan jeg godt forstå, det også er noget, du er plaget af om natten. Men som du nok godt ved, er søvn utrolig vigtigt, så grunden til din mor forbyder dig at have din telefon om natten er nok, at hun er bekymret for din søvn. Mit bedste råd er derfor at få taget hånd om din afhængighed. Du er absolut ikke den eneste, der er afhængig af at spille og derfor er der også hjælp at få. Kunne det ikke være en idé at opsøge et sted, hvor der er hjælp til det? Måske er det noget, du kan tale med din mor om? Jeg er sikker på, hun vil sætte pris på, du beder om hjælp istedet for at lyve og at du kan få hjælp til din afhængighed. Hvis du ikke vil have hjælp udefra kan du også prøve selv at arbejde med det. Er der noget andet, du kan lave om aftenen, som gør det muligt at få en nat uden din skærm? Måske kan du høre noget, som får dig til at slappe af og får tankerne væk fra det at spille. Det kan tage tid at komme ud af en afhængighed, men det skal du nok komme. Indtil da er det vigtigt, du ærligt kan fortælle din mor om dine følelser, så du ikke skal skjule noget men derimod få den hjælp, du har brug for.

  • Pige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat