Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stress?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg syntes du skal sige det til din lærer bare så hun er opmærksom på det og tag det lidt med ro eller du kan snakke med en du er tryk ved

  • fåd til dig, 12 år

det er nok ikke en så god ide da det virker som om at hun er meget træt

  • fåd til dig, 13 år

Det kan være rigtig svært, når man dyrker sport på eliteplan samt skal følge med i skolen især når man også er i teenageårene. Jeg lider selv af stress fra gang til gang men det der hjælper er at snakke med nogle om det. Da jeg var i din alder mødtes jeg ofte med en veninde og gik lange ture med hende. Du behøver ikke fortælle hende det hele men blot gåturen vil hjælpe. Jeg synes dog at du skal overveje at snakke med både en lærer og din mor om det, så de kan hjælpe dig med at finde overskuddet igen.

  • KJ, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat