Brev

Storesøskende…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes bare du skal snakke med dine søskende. Som du selv siger elsker de dig meget højt. Og de vil bare gerne passe på dig. Det kan sagtens være de slet ikke ved hvordan du føler. Og de vil selvfølgelig lytte til dig.

Håber jeg kunne hjælpe ❤

  • Anonym, Dreng, 15 år

Som storesøster til to små brødre, genkender jeg godt hvad du siger. Jeg kan ikke snakke på vegne af dine søskende, men vi har ikke lyst til at se vores små søskende komme til skade eller begå de samme fejl som os. Jeg kunne forestille mig at de bare siger “nej” og ikke giver nogen ordentlig forklaring på hvad det er de gør og hvorfor.

Tag en snak med dem og sig hvor meget det går dig på. Gør dem opmærksom på at du kan godt tag vare på dig selv og at de godt kan give dig lidt mere slack. Som storesøster undervurdere jeg mine brødre big time og bliver faktisk overrasket over hvor meget det ved. Men som den ældre føler man sig også bedre og bedre vidne. Jeg tror bare du skal hive den ned fra den sky de sidder på og give dem et reality check. Du er 13 år og kan godt gå ud alene.

  • Marie, Pige, 15 år

Jeg har selv to mindre søskende. Jeg er dog ikke særlig overbeskyttende overfor dem fordi de tit bliver utroligt sure når jeg er. Forstår godt du er frustreret over det. Det kan jeg også selv blive med mine forældre.
Jeg tror du bedst ville kunne løse det ved at sige tak for at de prøver at beskytte dig, men du behøver det altså ikke hele tiden. Jeg ved at det for mange søskende godt kan betyde meget om folk er taknemmelige. Jeg blive i hvert fald ked af det når mine søskende er sure på mig, for jeg prøver jo bare at være en god storesøster.

Så fortæl dem det på en venlig måde. “Jeg er glad for at i gerne vil passe på mig, men i behøver altså ikke at gøre det særlig meget mere. Jeg ved godt hvordan jeg passer på mig selv”. Og så altid sig det til dem hvis du har brug for at de passer på dig. Det betyder helt sikkert virkelig meget for dem at du siger det til dem.

  • Lynx, Demigirl, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat