Brev

Storebror

Jeg gider ikke bo med min storebror

han irretere mig hver dag

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv storesøster og forstår hvor irriteret man kan blive på sine søskende. Men man elsker dem stadig selvom det kan være svært at vise. Jeg tror den bedste løsning er at behandle sine søskende som en klassekamerat. Altså vær venlig overfor dem. Og hvis han går over grænsen så snak med dine forældre om det. Det er vigtigt at i får det løst. Det bliver hårdt for dig at hade nogen man bor sammen med indtil man flytter hjemmefra.

mus <,3

  • lee, nonbinær, 16 år

Jeg er selv storebror til mine to lillesøstre som er tvillinger og jeg kan da også godt tit drille dem. Selvfølgelig ikke på den onde måde altså mobning eller bruge vold, men mere sådan for sjov fx at slukke lyset når en af dem er i bad eller andet jeg bare gør fordi det er sjovt. Det gør de også mod mig, men vi tager det med et smil og jeg er meget sjældent uvenner med dem og vi har et meget tæt forhold. Og jeg ville være meget ked af at flytte fra dem. Mine søstre kommer dog tit op og skændes over alt muligt ligegyldigt, men de plejer hurtigt at blive bedste venner igen.

Jeg synes du skal sige til din bror at han gør dig ked af det. Og at du gerne ville have at han stopper. For han er din bror og elsker dig meget højt også selvom han måske ikke altid viser det nok. Og når man er søskende og bor sammen er det vigtigt at man er gode venner og elsker hinanden.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Sig til ham at du synes han skal opføre sig ordenligt og at du synes han skal stoppe. Og at du bliver ked af de ting som han gær mod dig. Mig og min storebror er altid gode venner og din bror elsker dig. Han viser det nok bare ikke på den rigtige måde.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat