Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Storebror

Jeg gider ikke bo med min storebror

han irretere mig hver dag

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv storesøster og forstår hvor irriteret man kan blive på sine søskende. Men man elsker dem stadig selvom det kan være svært at vise. Jeg tror den bedste løsning er at behandle sine søskende som en klassekamerat. Altså vær venlig overfor dem. Og hvis han går over grænsen så snak med dine forældre om det. Det er vigtigt at i får det løst. Det bliver hårdt for dig at hade nogen man bor sammen med indtil man flytter hjemmefra.

mus <,3

  • lee, nonbinær, 16 år

Jeg er selv storebror til mine to lillesøstre som er tvillinger og jeg kan da også godt tit drille dem. Selvfølgelig ikke på den onde måde altså mobning eller bruge vold, men mere sådan for sjov fx at slukke lyset når en af dem er i bad eller andet jeg bare gør fordi det er sjovt. Det gør de også mod mig, men vi tager det med et smil og jeg er meget sjældent uvenner med dem og vi har et meget tæt forhold. Og jeg ville være meget ked af at flytte fra dem. Mine søstre kommer dog tit op og skændes over alt muligt ligegyldigt, men de plejer hurtigt at blive bedste venner igen.

Jeg synes du skal sige til din bror at han gør dig ked af det. Og at du gerne ville have at han stopper. For han er din bror og elsker dig meget højt også selvom han måske ikke altid viser det nok. Og når man er søskende og bor sammen er det vigtigt at man er gode venner og elsker hinanden.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Sig til ham at du synes han skal opføre sig ordenligt og at du synes han skal stoppe. Og at du bliver ked af de ting som han gær mod dig. Mig og min storebror er altid gode venner og din bror elsker dig. Han viser det nok bare ikke på den rigtige måde.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat