Brev

Sover hos mine forældre..

Hej.
Jeg er 14 år gammel og sover hos mine forældre.. jeg ved ikke hvornår det startede men, her de sidste par år har jeg virkelig prøvet at sove i min egen seng, og sagt ” Okey, nu skal du gøre det! ” men så når jeg skal til at lægge mig i min seng, bliver jeg vildt ked af det og bange.. ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre. Det er kun min nærmeste familie der ved det, mine venner ved det ik.
 

Før i tiden kunne jeg slet ikke sove ude hos venner og veninder ( det har jeg bare aldrig været til ), men nu er jeg så blevet meget bedre til det, så det er ihvertfald ikke et problem..
 

Men ja, jeg er lige startet i 8 klasse og jeg syntes bare det er lidt pinligt, kan i måske hjælpe mig?
 

– anonym

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Vil bare sige at det er helt normalt, og på et tidspunkt kommer du over det. Jeg tror jeg havde problemer med det indtil jeg var 12 eller sådan noget. Som de andre siger prøv at start med en madras på deres gulv. Så når du føler dig klar til det, så få en af dine forældre til at være derinde, indtil du sover. Så når du så er klar, kan du begynde at sove selv med tændt lys. osv osv. Min pointe er bare at du skal tage det step by step. og ikke gå all in med helt slukket lys.

  • Anonymous, 13 år

Hej
Jeg døjer med angst og har haft masser af lignende problemer. Jeg har lært at lave noget der kaldes “trappetrin”. Det er hvor man gør noget skridt for skridt. Fx. Hvis man er bange for ild, skal man ved det første “trin” have et stearinlys tændt i 10 sekunder. Næste “trin” skal man have den tændt i 30 sek. Osv. Så får man en belønning hver gang man klarer et nyt trin. Før man går videre til det næste trin, skal man være tryg ved det trin man er i gang med. Du kunne fx sove på dit eget værelse, med din mor eller far(eller begge dele), på det første trin. Så kunne du måske også sove lige uden for din far og mors dør. Eller de kan sove lige udenfor Din dør. Du kunne også sove inde på din far og mors værelse alene. Der er mange muligheder. Det har hjulpet mig meget, og jeg håber også det kan hjælpe dig! ; )????

  • Nipotter, 13 år

Atså jeg har også døget med det i lang tid men det jeg gjorde var at mine forældre kom ind til mig og læste en historie for mig men jeg var stadig lidt ked af det men så læste jeg selv en bog også faldt jeg stille og rolig i søvn og må jeg spørge dig hvornår begynder du at blive ked?

  • Tilly, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat