Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søster

Kære børnetelefonen

jeg er en dreng på 12.

Jeg har en søster som altid er sur og det går altid udover mig.

Det er vildt irriterende at have en efter sig hele tiden.

Hun bliver sur når jeg spiser,

hun bliver sur når jeg spørger hende om noget

og hun er generelt bare sur hvis jeg gør noget.

Jeg håber i kan hjælpe eller give nogle gode råd.

Kh anonym

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej du,
Jeg kan virkelig godt forstå din frustration. Jeg har selv en lillesøster på din alder, og vi kommer ofte i totterne på hinanden, og for det meste over rimelig ligegyldige ting. Generelt som søskende, tænker jeg, at skænderier er en del af det, ligesom med sine forældre eller andre i husstanden, fordi man bor så tæt sammen, og man føler, at ens nærmeste kan tåle lidt mere kritik. Jeg kender i hvert fald fra mig selv, at det er mine tætteste familiemedlemmer, der får den hårdeste tone, fordi jeg ved, at de elsker mig og kan lide mig, uanset hvor sur jeg så er. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig møg irriterende, at du knap kan føre en samtale med din søster, uden hun flipper ud på dig. Derfor synes jeg det er vigtigt du tager en snak med hende, enten jer to alene eller med jeres forældre indblandet. Jeg har selv været igennem en meget hård periode, hvor jeg var rigtig ked af det og gik med det hele inde i mig selv, hvilket gjorde at jeg udelukkende udtrykte mig surt overfor mine nærmeste. Så måske, din søster går rundt og tumler med nogle ting, som hun har svært ved at få sagt? Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig, at hun er sur på dig, for bevidst at gøre dig ked af det.

Held og lykke med det hele – jeg håber du får en god snak med hende.
Knus

  • Anonym, Pige, 17 år

Hejsa, hvor er det godt du får skrevet her på.

mit råd er: det bedste man kan gøre for at forstå hinanden, er at man skal snakke sammen og virkelig gå i dybden med ens problemer.

jeg syntes dig og din søster skal tage en snak sammen. og få løst den her problem, og hvis hun ikke ville snakke. Så syntes jeg at du skal spørge dine forældre, om de kan hjælpe jer med det eller at i lige alle sammen kan tage en snak.

håber at disse råd kunne bruges.

Hilsen en person.

  • anonym, Pige, 15 år

Hey dreng på 12.

Nu er jeg selv en storesøster og jeg kan blive vred over de mindste ting, lige præcis som du nævner i dit brev. Pludselig kan det føles som om det er den mest irriterende lyd at høre ens søskende spise.

Som der er skrevet i et andet brev så er det en blanding af at være i puberteten og at bo sammen (hun er stadig i puberteten hvis hun er 18), men du bliver nød til at gå ind på dit værelse når hun er sur.

Så er du ikke en del af det og hun kan ikke fortsætte med hendes dårlige humør, hun er 18 så det bliver SNART bedre. Hun går lige nu igennem en periode fra at være teenager til en kvinde og det er hårdt, samtidig har hun sikkert alt fra fester til kærester at tænke på så det gør det ikke nemmere.

Kan du have det godt!

  • Ndnd, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat