Brev

Skilsmisse?

Hej, jeg er en pige på 11 år… og jeg er bange for at mine forældre skal skilles.

De plejer næsten aldrig at skændes, men her i corona tiden er de begyndt at skændes ret ofte..

Tror i jeg kan gøre noget så de begynder at skændes mindre, eller er det bare en periode, eller er det fordi de faktisk skal skilles?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Heej

Mine forældre er lige sådan. Jeg tror, at alle i den her tid, har det svært.
Fx synes jeg, at det er irriterrende, at mine forældre hele tiden er sammen med mig.
Så jeg bliver hurtigt sur på dem. Man er jo ikke vant til, at være så meget sammen.
Det slider på tålmodigheden og det gode humør. Prøv at gå til dine forældre og fortæl dem, hvordan du har det og føler. Måske siger de: ”Det havde vi ikke tænkt over” og så kan det være, skænderiet bliver mere roligt – eller de stopper fuldstændig. Jeg ved ikke, om du har en søster/bror, som du nogle gange bliver sur på. Hvis ikke, så har dine veninder måske fortalt om, hvor irriterrende deres små søskende er. Jeg har selv en søster og vi bliver sure på hinanden. Det er jo naturligt, at man begynder at skændes fordi man vil dele sin mening. Og man bliver ophidset over, at den anden person ikke er enig. Jeg har selv stået i den situation og mine forældre er stadig sammen. Jeg håber, det bliver bedre 🙂

Hilsen en pige på næsten 14

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej min ven ♡
Jeg kan godt forstå at du bliver bekymret for dine forældre.
Der går sikkert en masse tanker i hovedet. Det er ikke altid en god ting. Det er jo ikke sikkert de tanker er rigtige. Men det er jo stadig ubehageligt at have i oppe i hovedet. Prøv måske at skrive dine tanker ned. Lidt ligesom nu. Du behøver ikke at vise dine forældre det. Men måske ville det være en god idé?
Der er mange børn der skriver her på brevkassen. Om blandt andet skilsmisse. Der skrive de at
” Mine forældre skændes er det måske begrund af mig? ”
Der vil jeg sige….NEJ. Det er ikke altid begrund af dig eller Noget om dig. Det kan være din mor og far måske ikke har det særligt godt for tiden? De har det måske svært i Covid-19 tiderne. Mit råd er Snak med dem. Spørg eventuelt om du kan hjælpe med noget. Leg med dine søskende så de ikke er i vejen. Mvh mig der selv vil være rådgiver

  • M I G D E R P R Ø V E R A T H J Æ L P E, Pige, 11 år

Hej mit med menneske ♡
Jeg tror at det er en periode, fordi at voksne skændes meget i ‘presset’ tider, du siger at de ikke skændes før alt det her, så jeg tror at det er derfor.

Mvh. Nørden

  • 007, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat