Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Hej,

mine forældre er igang med en skilsmisse
Men de gider ikke tænke på mig.
Det eneste de vil er at skændes og forlange en masse fra hinanden,

så jeg ville høre
om i kan hjælpe mig med
hvordan jeg får det fortalt
så de gider at lytte til mig.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej jeg håber at jeg kan hjælpe dig lidt
Da jeg var lidt yngre bliv mine forældre, også skilt og de skændtes hele tiden.
Jeg følte mig som om jeg var en lus i mellem to sten, men jeg sagde til dem, hvad jeg følte og de forstod. Og bare rolig de kommer ikke altid til at råbe af hinanden, i dag er min mor og far de bedste venner og de snakker meget godt sammen
Håber at det hjalp, snak med dem så skal det nok løse sig😁

  • Emily, Pige, 17 år

Kære pige.
Hvis det var mig ville jeg starte et familie møde og så sige alt det jeg har på hjertet, det syndes jeg og så at du skal prøve, husk der er intet galt i det, det er jo dig det går ud over. Jeg håber mit råd hjælper dig, og så husk og kom ud med det helle.

  • Isabella, Pige, 12 år

Hej. Jeg har ondt af dig når jeg læser dette. Mine forældre skal også skilles og har fået det fortalt for under en uge siden. Det er virkelig hårdt og slet ikke rart. Jeg synes du skal snakke med dem om det. Måske har du nogle søskende du kan snakke med.
Mvh

  • Agnes, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat