Brev

Problem med familie

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg har selv stået i lidt det samme dilemma, og jeg kan ikke sige hvad der helt præcist vil hjælpe, da jeg jo hverken kender dig eller din familie, men jeg kan give dig et par tips.

– Træk din mor til side og fortæl hende 100% hvordan du føler, og fortæl hende at selvom hun mener at du måske overreagerer, at det så går dig meget på og om hun ikke kan tage en snak med din stedfar.
– Snak med din stedfar, det er lidt det samme som det ovenstående med at bede dem om at lytte og prøve at forstå.
– Snak med en voksen du er tryg ved. Det kan være du er tryg ved din far/mormor/farfar/lærer/skolesygeplejersken eller hvem det nu lige kunne være, og det kunne måske være en lettelse, og personen kunne måske overbringe beskeden til din mor/stedfar?
– Det kan være at du har nemmere ved at snakke med en veninde? det er jo også en mulighed.

Selvom det måske er rigtig svært, så skal du huske ikke at beabrejde din søster. Din søster ved nok ikke, hvordan du har det og er helt sikkert ikke ude på at såre dig.
Mit råd til dig er ikke at være alene med det.. Hvis din mor synes du overreagerer så ”tving” hende til at lytte. Det er vigtigt at du får fortalt det til nogen, så du ikke hele tiden skal føle dig udenfor.

Jeg håber du får løst dit problem 🙂
kram

  • ap, 15 år

Ked af at du har det sådan 🙁
Synes helt klart at du ikke skal være der når han er der.
Det altid forsøg værd at snakke med sin mor selvom det kan være komplet umuligt men alligevel “mor det gør mig virkelig ondt at du ikke kan se det, så jeg vil have det bedre af at bo hos far/bedsteforældre/en veninde eller en fjerde.
held og lykke til dig!! 🙂

  • helten, 14 år

Jeg syntes du skal flytte hjem til din far. Jeg ved godt det er svært men prøv at give slip på din mor. Hvis du ikke har det godt hos hende ville det bare være det bedste for dig. Og selvom hun tror du overreagere ville hun nok stadig kunne forstå og respektere at du ville hjem til din far.
Håber dit problem forsvinder og at du kunne bruge mit råd:)

  • Anonymous, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat