Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny skole!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kender godt det der med at ligge om aftenen og forestille sig hvor godt det var og alt muligt, hvilket også kan gøre det sværere at vende sig til tanken om (måske) aldrig at komme tilbage. Det du kan gøre er at finde nogle hobbyer, og så ligge og tænke på at du gør noget vildt fedt og imponere de andre (fx. hvis det er dans, at du så vinder en konkurrence), hvilket dermed også kan give dig mere selvtillid.

Nu ved jeg jo ikke hvor langt du bor fra den by du boede i før, men måske kunne du (jeg ved ikke om du er en pige eller dreng) holde en sleepover, lanparty eller bare hænge ud med dine venner… Hvis ikke det er muligt kunne i måske skype…?

Jeg håber du fik noget ud af mit svar, og jeg ønsker at du kommer til at føle dig tilpas i den nye by! 🙂
Mvh. Josefine 12 år

  • Josefine, 12 år

Hej.
Hvis du er sikker på, at de mennesker betyder så meget for dig, så skal du da kæmpe for at komme tilbage. Ting og relationer, der betyder så meget for en, skal man ikke bare give slip på. Hvis I ikke kan flytte tilbage, kan du så pendle frem og tilbage? Jeg har selv mange erfaringer med at pendle, og der er ikke så slemt. Jeg har også selv skiftet skole.
Hvis det ikke kan lade sig gøre, er det bedst bare at prøve på at starte godt i din nye skole. Bliv venner med dem, du går/skal gå i klasse med.
Hel og lykke.

  • #1, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat