Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny kæreste

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej,
det virker som om at du og in “nye” kæreste har det rigtig godt sammen. Og det er bare super! Din mor og papfar kan godt lide ham og det er bare endnu bedre.
Jeg synes selv at det er ok at mødes med folk fra nettet og endda blive kærester med hinanden.
Jeg kan godt forstå at du er bange og siger til din mor og papfar at i mødtes gennem en fælles veninde. Jeg tror at de vil accepterer at du fortalte dem sandheden. Altså at i mødtes gennem nettet. Der er en masse unge, der mødes gennem datingapps og sociale medier. Så det er helt normalt nu om dage. Mange teenager kan finde på at lyve for ens forældre en gang i mellem. Jeg har selv gjort det, og jeg har ikke fortalt dem sandheden, for det er ikke vigtigt længere. Men jeg har fortrudt at jeg løj, så derfor synes jeg at du skal fortælle sandheden. Vær ikke bange, for jeg er sikker på at dine forældre accepterer, at du fortalte en lille hvid løgn. Det lyder som om at du har et godt forhold til dine forældre. Der er en del, der ikke har sådan et forhold. Så være glad for det!
Du spørger om det er lovligt, at være sammen med en på 18, når du selv er 15 år.
Jeg ved ikke om du mener, at være kærester med dem eller dyrke sex med hinanden. Det er 100% lovligt at være kærester med en på 18 år. Nu hvor du er 15 år, vil det sige at du er bukse-myndig. Det vil sige at du faktisk godt må have sex med andre, der er også over 15. Selvom han er 18 år må i begge godt have sex, men i skal begge have lyst til det. Fra BEGGE sider.
Så det er lovligt at være sammen med ham på begge måder.
Men så skriver du til sidst at du skal fortælle det til din “rigtige” far. Det lyder som om at du frygter det og er rigtig bange for det. Måske har i et forhold, der ikke er lige så godt, som det du har med din mor og papfar. Men dette spekulerer jeg kun også over. Jeg synes at du skal sige sandheden til din far. Jo hurtigere, jo bedre. For så skal du ikke bekymre dig om hans mening. Det kan godt være hårdt, men sådan nogle ting skal man bare komme over (jeg har selv ingen kæreste eller erfaring, men mine veninder har fortalt en del, så jeg har lidt viden omkring det)
Hvis du har et godt forhold til din far, kan din kæreste måske komme og besøge din far – efter du har fortalt din far om din nye kæreste. Så kan din far måske få et indtryk af din nye kæreste og måske bryde sig mere om ham. Men jeg synes kun at din far skal besøge ham, hvis han accepterer at i er kærester i det hele taget.
Jeg håber at du får en god tid sammen med din kæreste og at du løser dine problemer. Jeg håber at jeg hjalp med noget af det <3
- Venlig hilsen hjælperen 🙂

  • hjælper :), 15 år

Jeg synes den situation du står i er virkelig relaterende, for jeg oplever lidt det samme.. Bortset fra jeg ik fik lov til at se min kæreste, og nu er nødt til at se ham bag mine forældres ryg. Men jeg synes ikke du burde fortælle dine forældre sandheden, for måske vil det ændre deres nuværende gode indtryk af ham? eller også vil det ikke. Men hvis du selv føler du ikke har lyst til at fortælle sandheden så syntes jeg heller ikke du skal gøre det. Specielt ikke hvis tingene er gode som de er nu.
At du er 15 og ham 18, er der intet galt med – og slet ikke hvis du ikke mærker aldersforskellen mellem jer, for myndigheds mæssigt er det jo helt fuldt ud lovligt. Så nyd det og vær glad sammen med ham, og ikke tænk så meget på om dine forældre oprigtigt ved hvor du har mødt ham.
Hilsen hende den søde, som gerne vil hjælpe!

  • Hjælperen, 16 år

Hvis det havde mig, ville jeg have ventet med at fortælle sandheden efter noget tid, til din mor og papfar, og far, så det rigtigt havde lært ham at kende, og slet ikke havde været i tvivl om at han kun er en rar dreng, der ikke tvinger dig til noget. Når du nu er 15 så er du buksemyndig, og så er det helt lovligt at være sammen/samleje med en på 18. Jeg ved ikke lige om i er nået dertil endnu. Men ellers er det helt lovligt som 15 årig bare at være sammen med en 18 årig 🙂

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat