Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Noget dumt jeg har gjordt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg ved ikke hvad du har gjort, men lige meget hvad kan det ikke være så slemt at du ikke kan snakke med dine forældre om det. Hvis de læser brevet uden først at have snakket med dig bliver de nok sure. Men hvis du før de får brevet fortæller at du er ked af det, så vil de derimod være mere forstående. Så forstår de at du er ked af det og godt kan se at det du har gjort er forkert. Derfor vil de ikke rigtigt blive sure.

Når først du har snakket med dem, slipper du også for at være bekymret og ked af det. Ellers kan du gå rundt med ondt i maven og kvalme i flere dage over det (sådan ville jeg i hvert fald have det)
Hvis du føler dig mere tryg ved eksempelvis din mor end ved din far så start med at sige det til hende. Hvis det er meget svært så start med f.eks. at sige “Mor, jeg har gjort noget dumt og jeg er rigtig ked af det. Kan vi snakke om det i aften?’
Så er den ligesom ude af posen, og du bliver nødt til at snakke med din mor, samtidig med at det er nemmere at tage sig sammen til at sige den ene sætning, end at skulle starte med at fortælle hele historien.

Hvis det også er alt for svært kan du sende en sms. Så behøver du ikke at stå ansigt til ansigt med dine forældre. I sms`en kan du forklare at du synes det er rigtig svært at snakke om.

Udover det vil jeg sige at man altid forestiller sig det værst mulige scenarie. Dine forældre har også gjort mange dumme ting i deres liv, og jeg tror ikke, at de vil blive decideret skuffede over dig. Derimod vil de blive stolte over at du viser dem den tillid at snakke med dem om det.

  • Tips og råd, Pige, 15 år

Alle laver fejl. Både piger, drenge, ældre og yngre! Man lære ved at lave fejl! Jeg synes du skal sige til dine forældre at du godt ved du har lavet noget dumt/en fejl. Og du vil tænke dig bedere om til næste gang! Og hvis de spørger ind til det, så sig sandheden, for man kommer altid længst med sandheden, selvom det godt kan føles til at i tidspunktet, er det nemmest og lyve sig ud af. Men jeg er sikker på at du for en bedere realition, med dine forældre hvis du siger sandheden, for så ved de at de kan stole på det. Og hvis du ikke siger sandheden kan du rende rundt og få ondt i maven over det, fordi du godt ved at du ikke har sagt det rigtige, og hvad hvis nu de finder ud af det, så jeg vil råde dig til at sige sandheden, og sige det som det er:)

God aften – Mulle:)

  • Mulle, Pige, 13 år

Hej du, det værste du kan gøre er i hvertfald, at lade være med at snakke om det – især hvis det er noget du bliver ked af, som du skriver. Hvis du holder det inde nu, så gør du det også de næste par gange, du føler at du har gjort noget forkert eller bare er ked af det. Og sådan noget hober sig op og bliver til et kæmpe monster som æder dig op indefra. Hvis du allerede begynder at snakke med dine forældre om sådanne ting når du er 13, så er der alle mulige andre problematikker som du sikkert også ville kunne snakke med dem om når du bliver lidt ældre. Sådan har det i hvert fald været for mig – med ærlighed, også over for mine forældre, er jeg kommet længst 🙂

  • Bette, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat