Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor kan ikke acceptere mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

De andre svar er gode, og jeg er enig med dem😊
Det kan jo være, at din mor efterhånden tager sig lidt sammen, hvis du bare bliver ved med at være dig selv. Jeg hører fra mange, at deres forældre først var ret så forfærdelige, men det gik lidt i sig selv igen, da det gik op for dem, at det bare var sådan det var, og så vænnede de sig efterhånden til det. Men desværre kan det også være, at hun ikke reagerer sådan. Det er virkelig trist, at jeg bliver nødt til at sige det her, men hvis det er slemt derhjemme, burde du måske prøve at være lidt mere maskulin derhjemme? Så kan du være dig selv, når du er sammen med venner. Det er virkelig forfærdeligt, at din mor opfører sig sådan, og du burde kunne gå klædt lige hvordan du vil, men desværre bliver du også nødt til at tænke på din sikkerhed… Forhåbentlig kan du snart flytte hjemmefra (som en af de andre nævnte tidligere, efterskole kunne være godt?). Jeg håber virkelig, at det går godt for dig, og jeg er så glad for, at du har nogle venner, der støtter dig❤️
Personligt (jeg er lesbisk) har det også været virkelig vigtigt for mig at finde folk, som jeg kan relatere til online, eftersom jeg i størstedelen af mit liv kun har kendt hetero mennesker. Det gode ved ting som YouTube er også, at det er nemt at finde en masse forskellige mennesker, der deler og snakker detaljeret om deres identitet og oplevelser. Det er ikke altid nemt at have den slags samtaler med folk fra “det virkelige liv” (hvis man overhovedet kender nogen andre LGBTQ+-personer). Desuden er det også virkelig rart at være en del af et fællesskab og vide, at der er folk, der forstår dig. Hvis du ikke allerede gør det, kunne du jo følge folk som Miles McKenna (hans YouTube-kanal hedder vist MilesChronicles) og alle de andre LGBTQ+ youtubere. @mattxiv (jeg følger ham på Instagram, men han er sikkert også på andre sociale medier) er også ret sej.
Hvis du er bognørd ligesom mig, er der også masser af gode bøger, som jeg kan anbefale. Jeg har bl.a. hørt meget godt om The Black Flamingo af Dean Atta. Hvis man gerne vil læse LGBTQ+ bøger på dansk, kan man følge @queerlittdk på Instagram.
Forhåbentlig går det op for din mor, at hendes opførsel er uacceptabel, og at du er fantastisk lige som du er❤️🏳️‍🌈

  • E, Pige, 16 år

Hej. Det er jeg virkelig ked af at høre 😕. Desværre er der mange forældre der reagerer sådan når de får det at vide. Du må tænke på at mange stadig er i mod bi, lesbiske, bøsser og trans og derfor bliver din mor også påvirket af hvad andre synes (det forklarer selvfølgelig ikke hendes forfærdelige opførsel). For det første synes jeg at du skal tage en rigtig alvorlig snak med hende. Forklar hende at det her er den du er og hvis hun ikke kan lide det så er det hendes problem. Forklar også at pige tøj og drenge tøj bare er psykisk og at det er ligemeget hvilket stof man går rundt i og hvordan det er syet. Forklar hende at dyr også kan være bi og at det er helt naturligt. Hvis det ikke virker så synes jeg virkelig at du skal overveje efterskole. Man kan også gå på efterskole i 8 klasse ( nu ved jeg jo ikke hvilken klasse du går i, men det må vel være 7 eller 8?). Hvor er det fedt at dine venner støtter dig! Måske kan du begynde at være mere hjemme hos dem?

Men husk! Der findes et hav af homoseksuelle og biseksuelle som har haft det precis som dig. Jeg er selv en af dem❤️ (mine forældre støtter mig dog).

Hils din mor og sig at hun burde tag at vågne op og se at vi lever i 2020🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 PS der er så mange mennesker derude der jubler over at du er til begge køn for så har de jo en chance😉.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej dreng på 14 sig til din mor at hun ikke kan bestemme det og at du er som du er og hvis hun ikke respektere det elsker hun der ikke ❤️ Kh pige på 13

  • Pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat