Brev

Mine forældre stoler ikke på mig

Okay, så jeg har et problem jeg rigtig gerne vil have hjælp til.
 

Mine forældre stoler ikke på mig, selvom at jeg har aldrig rigtig gjort noget helt forkert, der har gjort at de ikke skulle have tillid til mig.

 

Mine forældre giver mig aldrig rigtig lov til at bevise at jeg rent faktisk godt kan stå til ansvar for nogle ting, og det er super træls, fordi jeg vil rigtig gerne have at de ved at jeg godt kan klare mig selv, og også tage konsekvenserne, hvis noget går galt.

 

Jeg får aldrig lov til noget, som fx at holde fødselsdag, fordi de er bange for at noget går i stykker eller at jeg ikke kan holde styr på mine gæster, og de er heller ikke vilde med at jeg sover hos mine venner.

 

Jeg har bestemt ikke noget tæt forhold med nogen af mine forældre,

fordi de ikke så tit er hjemme og derfor er det rigtig svært for mig at snakke med dem om det, og de gange jeg har forsøgt, bliver de sure.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg får mine forældre til at stole på mig?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hey,
Okay har stået i samme problem, Men du skal bare sige til dem du har det svært, dine forældre tror sikkert du har det godt med dem eller noget… Sig til dem, at du gerne vil være med sammen med dem, snak fx med din moster eller faster onkel… De kender måske dine forældres Barndom, måske har de selv været en klods hans og så ville de ikke have du skal være en… Håber du kan bruge det, ❤️ Go aften/morgen❤️

  • ANONYMGIRL!, 17 år

hej dreng jeg kender godt til problemt men mine forældre er dog ikke helt så underlige jeg har et meget tæt forhold til mine forældre jeg gør tit ting de ikke vil have at jeg gør men jeg er en pige på 17år og gør mange ting jeg ikke burde altså bare invitere venner over er noget af det dume jeg gør men mit råd til dig er det er dine forældre jeg ved godt at det er irreternde men det er dine forældre og du er stadig kun 15år så jeg ville sige at du skal holde i et stykke tid endnu og se om du kan lidt ad gangen få mpske en ven på besøg og så 2 venner osv måske højst 5 til en fødelsdag da jeg ved hvordan for mange mennekser til en fødelsdag godt kan larme og gøre folk stresset hvis det er i weekenden og dine forældre er hjemme er de nok trætte oven på en lang arbejds uge hvis de ikke arbejder så ved jeg det ikke men tror godt at du kan sige at du føleer at de er for overbeskyttende til dem mvh pige på 17år

  • sofiaF, 17 år

Jeg tænker, at når du nu så fint beskriver, at du har prøvet at snakke med dine forældre om det uden virkning, skal du prøve at gå lidt vidre. Kunne det tænkes, at du kunne snakke med din lærer om det? En skolesundhedsplejerske? Skolepsykolog? De har alle tavshedspligt, men samtidig kan du snakke med det om, hvordan du har det og at du måske føler, at du får for lidt frihed. Det ér dit liv, du skal ud på livets vej, du skal lave fejl osv. Hvis du aldrig laver fejl, gør noget forkert eller prøver noget nyt er det også rigtig svært at udvikle sig så jeg synes bestemt det er noget, der skal gøres noget ved.
Held og lykke med det hele – håber det bliver bedre:)

  • i´ll help u, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat