Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre lader mig ikke få en hund.

Alle dem jeg kender har en hund

men ikke mig der er så unfair.

Hvordan skal jeg kunne få min forældre

til at give mig en hund????????

Pige, 8 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 8.
Jeg kan godt forstå, hvis du synes det er unfair, at du ikke må få en hund, når du nu gerne vil have en. Især hvis alle andre, du kender, har en hund.

Selv er jeg fra landet og vi har altid haft hund, den boede ude i vores fyrrum. Det var mine søskendes og min pligt at sørge for at fodre den og vi var bestemt ikke altid lige enige om, hvis tur det nu var. Men der var jo ingen vej udenom, det skulle jo gøres.

Det, du skal tænke på, er, at det er et helt enormt stort ansvar at have en hund. Næsten lige så stort et ansvar som at have en baby. En hund skal fodres, have vand og luftes hver dag. Hvis den bliver syg, skal man sørge for, at den kommer til dyrlægen. Både hundefoder og dyrlægebesøg koster penge. Der skal også være nogen, der kan passe den, hvis du ikke selv kan gøre det, f.eks. hvis du tager på ferie. Nu må du ikke misforstå mig, men dine forældre synes nok ikke, du er klar til at have sådan et ansvar, når du kun er 8. Nu skriver du ikke så meget om, hvordan du bor, men der skal jo også være plads til en hund, der hvor du bor med dine forældre.

Så hvis ikke det er en mulighed for dig at få en hund lige nu, så tag en snak med dine forældre, om det måske kan blive en mulighed på et senere tidspunkt. Eller måske et andet kæledyr?

  • Anonym, Dreng, 22 år

Det kan jeg virkelig godt forstå..
Hmmm mine bedste råd ville være at fortælle dem hvorfor du gerne vil have en hund, nogle af mine gæt kunne være fordi, at de er super søde og det kunne være hyggeligt for familien at få et nyt medlem… Det kunne du prøve at sige stille og roligt til dem, for jeg har dårlig erfaring med når man rigtig gerne vil noget bliver man hurtigt ivrig eller sur også går det højst sandsynligt galt aha.. så bare tag det helt stille og roligt og forklar dem det

Hvis det er helt udelukket at få en hund kunne du som dreng på 22 skriver få et andet kæledyr fx Hamster, kat, fisk, marsvin, kanin eller fulgte fx… Men HUSK der er arbejde i alle dyr..

Det kan jo også være at dine forældre ikke syntes det er en god idé at få et dyr af en eller anden grund.. så har jeg en super god idé på det. Du kunne hvis du har søskende eller en ældre veninde/ven kunne du blive hundelufter. Du kunne starte med at gå tur med dine venners hunde og se om det overhovedet er noget for dig
Håber det kunne hjælpe

  • En pige som ville hjælpe alle hun kan💕, Pige, 14 år

Jeg kan godt forstå at du gerne vil have en hund.

Men det kan være dine forældre ikke er klar til en hund, en hund kan være meget svær at holde styr på, og kan også koste mange penge.

Det kan også godt være en del af ens liv hvor man rigtig gerne vil have et kæledyr, også mig.

Det kan være når du bliver ældre at dine forældre vil lade dig få en hund 😉

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat