Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre er skilt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er ked af at høre han snakker sådan til dig. Sådan skal man ikke snakke til sin lillesøster og jeg snakker aldrig sådan til min lillesøster.

Hun er min bedste ven og jeg elsker hende højt og jeg er helt sikker på din bror elsker dig han viser det bare ikke som han burde.

Jeg synes du skal sætte dig ned og snakke med ham og sige at han gør dig ked af det og om han ikke kan lade vær. Og måske også fortælle ham hvor barnlig han og han skal til og tage sig sammen. Så bliver han ihvertfald opmærksom på det.

Din bror har det måske svært og lader hans frustrationer gå udover dig. Selvom du ikke fortjener det.

Husk også at være hinandens bedste venner og sig du elsker ham og hjælp ham. For hvis du gør det har han ikke nogen grund til at være ond mod dig.

Alt det bedste til dig. Du og din bror skal nok finde ud af det 😁

  • Emil, Dreng, 16 år

Hvis der er problemer med søskende kan det helt seriøst hjælpe at bruge forældre kortet. Fortæl dem at du er træt af at i altid kommer op og skændes. Så kan de sikkert hjælpe. Jeg er selv storesøster til 2 og vi plejede at komme op i kæmpestore skænderier der varede flere dage. Min forældre hjalp med at trække os væk så vi kunne slappe af og sige undskyld.

Du skal ikke tage ansvaret for at få jeres forhold på plads. Det er en ting man skal hjælpes ad med. Men måske kan du vise ham at du ikke hader ham hele tiden. Måske bare tage hans tallerken af bordet efter aftensmad eller spørg om han har brug for hjælp til noget han er i gang med. Selv hvis han siger nej så ved han at du gad spørge. Det gør altså noget.

Igen er det ikke kun dit ansvar. Han skal også opføre sig ordenligt overfor sin søster. Og så er skænderier kun normalt når man er søskende. Jeg skændes også med mine søskende tit. Det vigtigste er bare at man lærer stadig at elske hinanden og hjælpes ad. <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat