Brev

Min storebror

Hej brevkassen

Min storebror og jeg kan ikke.

han for altid sin vilje,

og kommer en stuen

og siger du tager opvasken ikke?

Blinker til mig og går.

jeg bliver så sjorkert over

at han er så egoistisk og doven

at jeg ikke kan sige noget.

vis jeg siger nej

Ryder han det ikke op

og min mor bliver sur på mig.

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hvad med at spørger din mor om i ikke kunne lave et skema hvor der står hvad den ene laver i denne uge og hvad den anden laver så kan hun gå hen og se hvem hun skal sige noget til hvis opgaven ikke er ordnet🧾👀

  • 100, Pige, 21 år

hej 12 årig dreng
jeg kan godt forstå det går dig på at det altid er dig der for skylden når det bare er din storebror som er så egoistisk doven det er der mange store søskende der er de bruger det med at de er ælder som en grund til at lillebroren eller søstern skal gøre det og når han siger d tager den så fralægger han sig ansvaret for der bliver ryddet op og det er på ingen måde okay han har et ligeså stort ansvar som dig for der bliver ryddet op jeg synes at du skal spøger om i ikke kan lave en form skema eller noget hvor der står hvad i skal gøre i løbet af ugen så din mor kan se at det er din bror og ikke dig som er doven jeg synes også du skal fortælle din mor hvordan du føler når hun skælder dig ud hvis der ikke er ryddet op når det endelig ikke var dig der skulle gøre det du kan også forslå at der er en lille form for belønning når man har gjort det det kan være at hvis i overholder det hver dag i to uger kan i gøre et eller andet som dig og din bror gerne vil men som ikke koster alt for mage penge det for ofte også de store til at tage deres opgaver men husk også på at det er dig der lære noget ved at gøre det hvis din bror aldrig gør det og han ikke finder en kæreste som vil gøre det for han hver dag så snart han flytter hjemmefra kommer han til at bo så imponerende beskidt og det er ikke sundt
håber i finder ud af det

  • mig, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat