Brev

Min søster

Hej

jeg er en pige på 12 og min søster er 16
jeg vil virkelig gerne se hende mere
men hun er hele tiden på arbejde
ellers er hun til fester i weekenden
og jeg savner virkelig meget at være sammen med hende
men hun vil bare sige “men det er jo det jeg kan lide at lave”

hvad skal jeg gøre
for at få mere tid sammen med hende

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej du!

Jeg kender den følelse alt for godt selv. Da jeg var yngre savnede jeg også min store søskende helt vildt meget. Jeg kan huske at jeg altid fik lidt ondt i maven når de altid skulle et eller andet sted hen. Om det var arbejde, venner eller noget helt tredje. Men jeg sagde det ikke til nogen.
Indtil jeg en dag begyndte at græde fordi min bror havde sagt nej til at ville med op i en forlystelse i tivoli. Der spurgte alle lige forvirret om hvorfor jeg reagerede sådan over at han ikke ville med. jeg fik fremstammet at jeg var bange for at det var mig han igen ikke ville være sammen med. Det kom helt bag på ham, og han lovede mig at man fremadrettet ville sætte mere tid af til mig. Nu er vi begge voksne, og han er i dag min bedsteven.

Snak med din søster, eller dine forældre og måske hun ikke selv kan se at hun er meget “væk” og måske hun bliver overrasket over at du savner hende.

Håber du får set din søster lidt mere.
Godt Nytår!

  • en lillesøster, Pige, 22 år

Hi jeg har også prøvet det jeg har tre søskende en på 27,25,21 Så jeg forstår der godt 😊Jeg syntes at du skal prøve og få fat på hende og sigde det du føler.Og hvis det ikke virker syntes jeg at du skal få snakket med dine forældrer så de måske kan forklarer hende at du godt ville have merer tid med hende

  • Anonym, Pige, 12 år

du sku måske snakke med hende om det i stedet for at tænke ” hun siger sikkert bare det osv, ” det ikke ondt ment, men hun er din søster, få talt med hende, gå i bio med hende eller nogte i den stil

  • just trying to help, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat