Brev

Min mor siger altid nej

Hej jeg er en pige på 13 år

og jeg har bare lyst til

at sove hos min ven

men når jeg spør

siger min mor altid nej

og det pisser mig af

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige, 13 år

Det lyder umidbart til, at du har en lidt overbeskyttende mor. Men tag ikke fejl, for der er altid en grund til, at hun siger og mener, som hun gør. Det kan være, at hun selv har haft en dårlig oplevelse, en gang hun sov hos en ven. Eller så orker hun det bare ikke. Det er mange forventninger til din mor, mange ting hun skal forholde sig til. Derfor er det også i orden, at hun siger nej, hvis hun ikke magter.
Så i stedet for at sige, hvad hun gør forkert, så fortæl hende, hvordan du har det og hvad du føler. Du kan også spørger ind til hendes svar, stille spørgsmålstegn ved det.
For du har også ret til at se din ven.

Jeg håber, at du kan bruge det til noget 🙂

  • Anonym, Pige, 16 år

Tag en snak med hende. Måske er der en grund til at hun ikke vil lade dig gøre det. Men jeg synes alligevel det er lidt mærkeligt altså jeg har sovet sammen med drenge mange gange før og har aldrig haft sex med dem. Fx sover jeg tit med mine to fætre som er tvillinger. Det har vi altid gjort og det er super hyggeligt at ligge og putte med dem. Og jeg kunne aldrig finde på at bolle med dem. Det burde din mor også kunne forstå at du ikke vil og der er intet sexuelt i at sove nødvendigvis.

  • Anna, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat