Brev

Min far lokker med en hund

Mine forældre er skilt og min far kalder mig englebarn og hans yndlings.
Det kan jeg ikke lide.

Min far har nu sagt, at hvis jeg kommer lidt mere hos ham,
så kan jeg få en hund og det vil jeg rigtig gerne.

Men jeg kan ikke så godt lide min papmor.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Sikke en situation du er endt ude i. Du skal ikke blive lokket til noget, du selv godt kan mærke virker forkert. Det er godt at du selv kan se, at der er noget som ikke er som det skal være. Han skal ikke lokke dig ved at give dig en hund for at få dig “på hans side”. Men jeg tror også at du skal huske at han bare gerne vil være sammen med dig, ellers vil han ikke gøre sådan. Han er jo trods alt din far, og han gør det jo af rent kærlighed til dig.
Har du prøvet at snakke med ham om det? Du kan også evt. vise ham denne besked. Jeg tror bare at han savner dig, og han så håber at han vinder dig over på den måde, selvom det er forkert. Du skal ikke give ind, men dog tale ud om det med ham. Synes også at du kan snakke om det med din mor. Det er altid bedst at snakke med en voksen om det.
Håber virkelig at jeg kunne hjælpe. 🙂

  • Anonym, Pige, 15 år
Svar

Fortæl din far at du ikke kan lide når han kalder dig englebarn, og hans yndlings. Følg dit hjerte, og lad dig ikke lokke. Måske er din papmor slet ikke så tosset. Måske skal du bare prøve at give hende en chance.

  • Anonym, Pige, 13 år
Svar

Hey pige jeg er ikke selv skilsmisse barn, men hvis du ikke kan lide din papir og du ikke har lyst til at være i nærheden af hende skal du sige til din far at du ikke synes så godt om hende, og han skal stoppe med at lokke med en hund. For når man ikke er så glad for en person skal man kun være sammen med den person i det antal tid der nu er nødvendigt😊♥️K.h. Pige på 13år

  • Josephine, Pige, 13 år
Svar
Skriv ikke dit rigtige navn eller email her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne.
Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!