Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far er kendt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære, søde dig. <3
Jeg kan sagtens forstå dig, og har selv prøvet at være i et par aviser, hvor folk derefter genkendte mig på gaden. Det var sjovt nok, når de kun sagde søde ting og sådan, men alligevel. Man kommer til at tvivle på sig selv, det ved jeg. Snak med din far om det, og spørg dine venner: "Hey, venner, jeg er lidt i tvivl om i egentlig kun leger med mig, fordi at min far er kendt? Det gør mig lidt ked af det. Men sig det hvis det er, så vær søde at sige det, så jeg ved det." Ved godt, at det kan lyde lidt akavet, men det er det bedste at gøre fra mig af. Hvis ikke, så tal med din far om det, og sig hvordan du har det. For du skal ikke gå og holde det inde. det bliver det bare værre af. Tro mig, det ved jeg… Men du må da have nogen venner, du VED er rigtige venner…? Håber at du kunne bruge mit råd/svar! 🙂

  • Mig der ved hvordan du har det søde..., Pige, 11 år

Synes bare du skal være stolt af din far da jeg formoder han er kendt for noget godt (sportsstjerne, skuespiller eller noget?) Du skal være ham bekendt. Svar venligt de mennesker der spørger til ham, de gør det kun af interesse. Man kan ikke flygte fra et kendt familiemedlem, tror jeg, så det er bare om at omfavne det. Så længe din far er kendt vil det altid vække lidt opsigt på gaden osv. og det vil også smitte af på dig når du følges med ham – det kan ikke undgås, du kan ikke flygte fra det så prøv at omfavne det. Og mærk så godt efter om dine venner kun er venner pga din far – så drop dem og hold ved dine rigtige venner.

  • Andrea, Pige, 17 år

Hej søde,
Jeg forstår dig, og det er desværre en af udfordringerne ved det at være kendt. Ens børn kan børn kan ikke altid gå i fred.

Det slet ikke det samme. Men jeg var populær i skolen, og pga de ting vi lavet i skolen, hvor jeg også var i medierne, har jeg måtte indse, at selv den dag i dag, bliver jeg genkendt på gaden. Det virkelig sådan at man tænker “Okay vær sød at lad mig være i fred”, men man vil hellere ikke være uhøflig. Som sagt ikke det samme, prøver bare at sige, at jeg forstår dig.

Du spørg hvad du kan gøre?
Jeg tror det svært at gøre noget, for uanset hvad du gør, vil det altid være nogen der ikke forstår.

Jeg synes ærligt talt, det bedste du kan gøre, er at fortælle din far det går dig på. Det ham der er vænne til berømtheder, og ham der bedst kan hjælpe dig søde. Der er ingen skam i at sige det. Tværtimod, tror jeg din far et sted godt ved det.

Hvis du taler med din far om det, kan han tale med din skole om problemet. Derved kan lærerne måske prøve at holde lidt mere øje med hvad der sker, og være klar til at gribe ind, og sige til de andre elever, at de skal lade dig være i fred.

Hvad angår venner, forstår jeg din bekymring. Jeg tror den bedste måde du kan kende forskel er ved hvordan du bliver behandlet.

Rigtige venner, vil efter min mening være ligeglad med din far er kendt. Det fair nok de spørg lidt indtil ham, men generelt handler det om dig, og jeres venskab. Prøv at undgå at ses hjemme hos dig med venner. Men tag hjem til dem. For har de interesse i dig for den du er. Vil de være ligeglad med hvor i ses.

Nu mere de spørg / taler om din far, nu mere tænker jeg du skal passe på.

Uanset hvem du er, så ønsker jeg dig alt det bedste. Håber du finder ud af det. 🤎

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat