Brev

Min far er i fængsel

Min far er i fængsel

og har meget svært med at koncentrer mig om mit liv

 

har i nogen gode råd til hvad man kan gøre for at glemme det lidt

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Nu ved jeg jo ikke om du har mange venner eller om du går til en sport…? Men ihvertfald skal du dyrke noget motion så du har mulighed fra at komme væk fra det hele og slappe af, og bare være dig selv. Og så måske brug noget mere tid med dine venner, eller tal med et andet familiemedlem hvis du har det meget svært.

Jeg håber jeg kunne hjælpe og du kunne bruge mit råd😊

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej.
Hvis jeg var dig, ville jeg finde mig en hobby/sport/spil som du har kan fordybe dig i, fordi så glemmer du lidt omverden. Det vil give dig ro, og så vil du måske kunne koncentrere dig bedre.
Håber du kunne bruge mit råd 🙂

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej
Jeg kender det med at have noget i tankerne hele tiden, som optager al ens tid. Men jeg har gjort mig den erfaring, at hvis man har noget at give sig til, som man bliver glad af, kommer tankerne automatisk over på noget andet. Det kan f.eks. være en sport, og gerne noget du kan lave/dyrke der hjemme også. I mit tilfælde er det dans, når jeg danser glemmer jeg alt andet og fokusere på dansen, som også gør mig glad. Men find ud af hvad der gør dig glad, det kan også være at være sammen med dine venner. Hvis du har nogle tætte venner så fortæl dem om hvordan du har det, og så er jeg sikker på at de vil hjælpe dig, med at opmuntre dig. Mit råd er altså at du skal finde noget at lave som gør dig glad, og bruge din tid på det istedet for at tænke så meget over din far:-)

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat