Brev

Min far er homofob

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa,

Jeg har været ude for noget lignende med et familiemedlem, jeg er (var) meget tæt med. Og det er altså bare super hårdt at finde ud af at en man elsker og respekterer højt ikke er den man troede.

Kort fortalt, jeg har mange venner der er endten første- eller andengenerations indvandrere, dem havde jeg ikke nogen af før jeg begyndte at feste I syvende klasse. Det viste sig så at det familiemedlem har nogle virkeligt stærke følelser imod folk der “ikke ligner os”- personen kunne lige så godt have skudt mig I brystet.

I dag tolererer vi hinanden, men undgår at snakke om det emne, og hvis det ikke kan lykkes for dig og din far, så foreslår jeg at, selvom at det kan gøre utroligt ondt, du endten helt eller delvist stopper med at se ham, så længe at han tænker sådan om dig. Det er jo meningen at din far deal støtte dig, men sådan er det altså bare ikke for alle.

Jeg håber at det hjalp lidt, held og lykke

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej dreng på 15 år

Din far kan ikke være bekendt at sige sådan noget. Man er hvem man er! Så jeg synes at du skal tage en snak med din far, fordi det jo ikke er rart. Han bliver jo nødt til at respektere den du er. Og der er INTET galt med at være homoseksuel.

Held og lykke!

  • anonym, Pige, 10 år

Det lyder ikke særlig rart. Måske er han bare bange for at du bliver virkelig tøset, og måske endda vil skifte køn. Det kan være hårdt at skulle se sin søn ændre personlighed, og er måske næsten ligesom at miste dig. Du kan måske lave nogle mere “drenge” ting med ham og vise at du stadig er den samme. Ellers må du samle din mor og far, og måske bliver du bare nød til at droppe kontakten med ham.

  • Anonym, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz om sex, seksualitet og krop Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.

På Sexliniens hjemmeside kan du finde information om sex, og du kan også få rådgivning om sex og seksualitet.