Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far er homofob

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa,

Jeg har været ude for noget lignende med et familiemedlem, jeg er (var) meget tæt med. Og det er altså bare super hårdt at finde ud af at en man elsker og respekterer højt ikke er den man troede.

Kort fortalt, jeg har mange venner der er endten første- eller andengenerations indvandrere, dem havde jeg ikke nogen af før jeg begyndte at feste I syvende klasse. Det viste sig så at det familiemedlem har nogle virkeligt stærke følelser imod folk der “ikke ligner os”- personen kunne lige så godt have skudt mig I brystet.

I dag tolererer vi hinanden, men undgår at snakke om det emne, og hvis det ikke kan lykkes for dig og din far, så foreslår jeg at, selvom at det kan gøre utroligt ondt, du endten helt eller delvist stopper med at se ham, så længe at han tænker sådan om dig. Det er jo meningen at din far deal støtte dig, men sådan er det altså bare ikke for alle.

Jeg håber at det hjalp lidt, held og lykke

  • Anonym, 16 år

Hej dreng på 15 år

Din far kan ikke være bekendt at sige sådan noget. Man er hvem man er! Så jeg synes at du skal tage en snak med din far, fordi det jo ikke er rart. Han bliver jo nødt til at respektere den du er. Og der er INTET galt med at være homoseksuel.

Held og lykke!

  • anonym, Pige, 10 år

Det lyder ikke særlig rart. Måske er han bare bange for at du bliver virkelig tøset, og måske endda vil skifte køn. Det kan være hårdt at skulle se sin søn ændre personlighed, og er måske næsten ligesom at miste dig. Du kan måske lave nogle mere “drenge” ting med ham og vise at du stadig er den samme. Ellers må du samle din mor og far, og måske bliver du bare nød til at droppe kontakten med ham.

  • Anonym, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat