Brev

Må ikke være vegetar

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig:-)
Jeg er selv vegetar og forstår dig godt!

Men du kunne måske prøve at sige til dine forældre at du gerne vil tage en snak med dem? Du kan fortælle dem lidt om hvorfor det er du gerne vil være vegetar, hvad du kan spise istedet for kød. Du kan prøve at fortælle at du også er villig til at gå ekstra meget ind på selv at lave andet slags mad, så du viser dem at du er seriøs omkring og fortæller dem hvordan du har det når du spiste kød.
Jeg håber virkelig at det vil gå godt for dig!

Mvh. Pige 12 år

  • den hjælpende sæl., Pige, 12 år

Hej med dig:-)
Jeg forstår dig virkelig godt. At være vegetar er Ikke kun godt for dyrene, men det er også meget bedre for miljøet. Selvom man er vegetar, kan man sagtens få en masse proteiner, fedt osv. Du kan prøve at fortælle dine forældre de her ting, og måske søge på nettet for at finde måder at spise vegetarisk, og sundt. Du kunne også fortælle dem hvorfor du gerne vil være vegetar, og hvad det betyder for dig.
Jeg håber virkelig at det lykkes for dig:-)

  • Hjælpegåsen, Pige, 12 år

Hej du.
I min familie spiser vi også primært vegetarisk, så jeg forstår godt dit ønske.
Jeg kan fortælle dig, at dine forældre tager meget fejl i, at det er vigtigt at spise kød. Jeg kender en, der aldrig har smagt kød i hele sit liv, og han har altid været helt sund og rask! Det er rigtigt, at det er vigtigt at få proteiner, som man får i kød, men proteiner findes også i MANGE andre fødevarer. Bønner, æg, køderstatninger, tofu, seitan, osv osv….
Det kunne du jo sige til dine forældre 😉

Knus herfra

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat