Brev

må ikke en skid!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Altså jeg er 15 år gammel og jeg går i seng kl. 21.30-22.00, så for mig lyder det som om at nogle af dine veninder måske pynter lidt på sandheden. Angående de sociale medier synes jeg du skal tage en snak med dine forældre og spørge om du ikke godt må få dem. Hvis de siger nej kan i gå på kompromis og så kan du tilbyde at du kun får 1 af dem.
Hilsen mig 😛

  • Anonymous, Pige, 15 år

Hej hej!

Ved du hvad, jeg forstår dig da udemærket godt – sikke dog dine forældre skal være frustrerende!

Altså, hvis du vil have mit råd, så må du da godt det.
Snak med dine forældre – sammen eller hver for sig, det må du om – men snak med dem omkring hvordan tingene er, og hvorfor de sociale medier kan være godt at have.

Jeg kan også sagtens forstå dine forældre, men hør lige her.
De gør de ikke for at irritere dig, men for at beskytte dig.

Men, med det sagt, så snak lidt med dem og prøv at overtale dem til at lade dig have sådan en prøve-periode 🙂

Mvh.
JG

  • JG, Dreng, 17 år

hejsa ;)…1. jeg er 13 år og har to søstre den ene er 16 år og den anden er 11, vi alle skal i hverdagene sove omkring klokken 21:00 – 21:30, så det er helt okay. Dine forældre har så sandeligt ret med at du har brug for meget søvn især når du kun går i 4 klasse. 2. Det er pisse irriterende når forældre blander sig og er for overbeskyttende, men igen de er dine forældre de ved hvad der er bedst for dig. Som en 13 årig pige som går i 7. klasse har jeg en mobil, med snapchat og Youtube og tiktok og det er så det. Jeg må heller ikke få instagram og facebook osv. Og det er du også for ung til, fordi det er jeg selv for ung til. Mit råd er, snak med dine forældre om det, måske får du lov til at downloade ting uden at dine forældre hele tiden skal vide hvad det er, men der er en grænse

  • trying to help, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat