Brev

lektier

Hej, jeg er en pige på 12 år og går i 6 klasse.

 

Vi er begyndt at få flere lektier for, og de bliver slevføllig sværere.

Nogle af lektierne har jeg lidt svært ved, og jeg har forsøgt at få hjælp af min mor og min far, men de er mere optaget af deres virksomhed de har oven i deres job, så jeg har ikke lysten til at lave mine lektier, når jeg ved de ikke gider at hjælpe mig, og jeg får tit ikke afleveret det til tiden.

 

Mit problem er at jeg gerne vil have hjælp af mine forældre men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til dem, når de bare siger at de er igang med noget meget vigtig (som så er virksomheden)

 

Jeg håber virkelig at i vil hjælpe mig!

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

heyheyyy, ved godt hvordan det er, men du skal lave dine lektier, du fortryder det virkelig når du er blevet ældre. Bare lav det du kan finde ud af, så kan dine lærer også se hvad i skal arbejde lidt mere med i klassen, sig til din lære du gerne ville have lidt ekstra hjælp til at forstå det.

  • Anonymous, Dreng, 17 år

Hej jeg forstår dig godt jeg har os svært ved matematik og tysk og mine forældre bliver nogle gange sure på mig over det. Og de er ikke gode til at hjælpe mig så derfor går jeg i lektie café det har hjulpet meget så hvis i har en lektie café på jeres skole syntes jeg du skal melde dig til det.

  • Lektie, 15 år

Hvis dine forældre siger at de er igang med noget vigtigt, så fortæl dem at din skolegang også er pænt vigtig, og at de nok kan udsætte arbejdet en smule.
En forældres opgave er fx. at hjælpe barnet gennem barndommen så godt som muligt, og det er jeg sikker på at de ved. Forklar problemet, så er jeg sikker på at de forstår 🙂

  • SOS, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat