Brev

Konfirmation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Lyder til at din mor sletter ikke vil sætte sig ind i din situationen og det er jeg ked af at at høre! Jeg synes selv det er okay at vælge det fra i sært hvis man ikke tror på Gud. Har du en far du måske kan snakke med om det? Selvom det kan være svært er det altså også okay at sige fra overfor din mor! Hvis det sårer dig at hun er sådan overfor dig eller at det går dig på er det okay at fortælle det til hende. Selvom du kun er 13 er det okay selv at træffe nogle beslutninger.

  • DP, 17 år

Din mor lyder ikke som den mest åbne person når det kommer til ikke at blive konfimeret så jeg tænker at du må gå med logisk tankegang når det gælder dette emne.

Du kan evt. Spørge hende om hvorfor hun mener du burde konfimeres og hvor dumt det er hvis man ikke tror på gud eller ikke ønsker det. Du kan også nævne at man jo har religionsfrihed i Danmark og at du føler at hun presser dig til noget du ikke ønsker. Når det kommer til klassekamerater der konfimeres kan du prøve at nævne den anden dreng der ikke skulle konfimeres samt soørge hvorfor du hun mener du burde gøre det samme som de andre du kan evt. Samligne det med (nok lidt mere ekstremt eksempel her end du burde bruge) om hun også ville ønske at du røg, drak eller stjal bare fordi andre gjorde det.

Selv er jeg nonfimeret da jeg ikke tror på vor herre og det havde mine forældre det fint med. De ønskede dog at jeg deltog i kirkelektionerne og gik de 8 gange i kirke som jeg skulle fordi så havde jeg prøvet det og kunne derfor tage en god beslutning om det var noget jeg troee på og derefter enten blive nonfimeret eller konfimeret kunne dette være en mulighed?

Håber jeg kunne hjælpe 🙂

  • Phønix, 16 år

Jeg blev heller ikke konfimeret og hele min familie er så religiøse at det er til at kaste op over. De tror dog stadigvæk at jeg er kristen, men det er lige meget. Min mor ville også gerne have at jeg gjorde det i starten. Men så jo mere vi snakkede om det, begyndte hun at forstå det. Så sig til din mor at det er dig der bestemmer på det her punkt. Og at bare fordi alle gør det betyder det ikke at du igså skal.

  • Dimsebib, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat