Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke tale med min mor..

Hej brevkasse:)

 

For ca. 3 uger siden begyndte det at klø hele tiden “der nede” og det gør det stadig.. Jeg er mega bange for at det er alvorligt og måske svamp, men problemet er at jeg ikke kan få mig selv til at sige det til min mor!

 

Jeg kan bare ikke rigtig starte en samtale om sådan noget, så hvordan kommer jeg til lægen? Og hvordan får jeg svar?!
 

 

Håber virkelig i vil hjælpe mig:( er meget nervøs
Hilsen meget bange pige!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hvis du ikke føler at du kan snakke med din mor om det, så snak med en anden om det. Det er vigtigt at du kommer ud med det, og at du for det undersøgt. Prøv at snak med en, veninde/ven, lære, sundhedsplejerske, mormor osv.. der er helt sikkert en eller anden der vil hjælpe dig. ellers må du jo selv opsøge læge. men vil helt klart anbefale at du snakker med en om det

  • den underudviklede pige :/, 14 år

Hej med dig. Jeg har sjovt nok været i præcist samme problem, og jeg gik endda med mit i næsten et halvt år før jeg turde fortælle det til min mor (hvilket var pinefulgt). En dag hvis i måske sidder alene sammen og snakker, kan du stille sige det til hende. Hun er din mor, og hun vil ikke syntes det er dumt overhovedet. Hun skal ikke se det, men så kan i få bestilt en tid ved lægen.
Jeg var rigtig bange for at min mor ville syntes at det var underligt, men hun tog det rigtig fint, og hun fik det ikke til at lyde som noget særligt stort. Så bare rolig, det er helt sikkert, og okay at sige det til din mor. Men jeg ved godt at det kan være lidt grænse overskridende. Håber at du finder ud af det;)

  • Randomperson, 14 år

Hej pige. Jeg synes slet ikke du skal være bange for at sige det til din mor. For hvis du ikke siger det til din mor så ender det måske til at blive til noget værre. Jeg synes helst at du skulle sige det så du kunne blive tjekket 🙂

  • Hjælper112, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat