Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

kan ikke mere

hej jeg er en pige på 12

min forældre er skilt og er ikke særlige gode til af tale samme, jeg følger af de tag i en arm vær og hiver i den.

 

jeg græder næsten vær dag, og kan bare ikke mere håber i kan 🙂

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej piger på 12 år.
jeg kan rigtigt godt forstå at du er ked af det, mine forældre er ikke skidt men forstår dig stadig godt og ved næsten hvordan du føler lige nu.
jeg syntes du skal snakke med begge dine forældre og så fortælle dem hvordan du har det og du går og er meget ked af det, det ville nok hjælpe dig, for forældre kan ikke lide når deres børn er kede af det.
eller har du nogen om dig som du stoler meget på kan du snakke med dem om det, ellers hvis du har en voksen person eller en som er ældre end dig at snakke med kan du spørge ham/hende om de vil hjælpe dig med snakke dine forældre hvis du ikke kan lide at snakke med dem alene.
håber det kan hjælpe dig lidt. og at du får det løst.

  • China., 16 år

Hej 12-årige pige.
Det er fuldt forståeligt, at skilsmissen og “konkurrencen” om dig gør dig så ked af det. Det er hårdt. Der ikke ikke godt for nogen. Det gør kun skade, og det synes jeg, at du skal sige til dine forældre. Dine forældre vil også forstå, hvor hårdt det sorger dig. Fortæl dem, hvordan du har det med alt det her, og at du SLET IKKE kan lide den “konkurrence” om dig, der er kommet om mellem dem. Du vil være der lige meget for dem begge to, ikk’? Få snakket ud om det. Så vil de nok gøre alt, hvad de kan for at undgå at gøre dig ked af det.
Hvis du er for nervøs til at tale med dem om det, kan du vise dem dit brev om hjælp og alle svarene herinde. Eller du kan starte med at tale med en person, du stoler på om det. Det kunne være en ven, en veninde, et familiemedlem, en lærer, en psykolog, eller en helt anden person.
Hel og lykke.

  • #1, 16 år

Hej pige på 12
Jeg er 14 og mine forældre bliv skilt der jeg var 7 den gang havde jeg det okay med det (jeg var selvfølgelig ked af det men ja) men for er årstid sinde var det rigtig svært det var som om de brugere mig til at skille hinanden ud og det gjorde at jeg bliv til to forskellige personer en når jeg var hos min mor og en anden når jeg var hos min far og i skolen blev jeg meget indlukket og det kunne min lære mærke på mig og vi talte en del sammen og det hjalp mig rigtig meget der kunne måske være en idé for dig talt med en der er lidt uden for alt hvad der sker ( min lære sagde heller ikke noget til mine forældre hvis ikke jeg ville havde det ) idag er jeg bliver tre personer (det var jeg endelig også den gang) men jeg prøver på at kunne være mig selv men det svært især fordi jeg ikke stoler på nogle.
Håber det kunne hjælpe dig enten med at finde ud af hvad du skal gøre eller med at du nu ved at du ikke er den eneste med det problem og at man kan komme videre.

  • #, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat