Brev

Kan ikke lide at snakke med min far!?!?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Har du fortalt dit familie medlem hvad han siger til dig, eller har du bare fortalt at du ikke vil snakke med ham?

Mange der ikke kender deres rigtige forældre, leder efter dem når de bliver voksne og kan også finde på at bebrejde deres stedforældre at de ikke har fået at vide hvem der er de rigtige forældre.
Jeg kan godt forstå det lyder mærkeligt når “en vild fremmede” siger han savner dig og elsker dig, men det kunne jo være at dit familie medlem bare tror vedkommende gør dig en tjeneste.
Jeg er selv adopteret og fandt tilfældig ud af det da jeg var 14 – det syntes jeg ikke var særlig sjovt, min far og mor var pludselig slet ikke min rigtige far og mor!

Mit råd vil være; Prøv at fortælle dit familie medlem at du godt ved han er din rigtige far, men at du altså ikke kan lide den måde han taler til dig på.
Hvis han har kendt dig til du var 16 måneder og du så pludselig blev taget væk fra ham, er der nok ingen tvivl om at det er rigtig at han både elsker og savner dig.

  • Den adopterede, Pige, 16 år

Prøv at spørge om du ikke kan besøge ham i bare et par dage og måske kan du faktisk godt lide ham.
Tag ud at lave et eller andet i syntes er sjovt og hvis det er en god erfaring kan du måske besøge ham lidt oftere.
Dette er kun et forslag du bestemmer helt selv om du vil:)

  • SKJULT, Pige, 16 år

Hvis du ikke kan lide at snakke med ham skal du heller ikke. Tag en seriøs samtale med eksempelvis din mor og forklar hende at du virkelig ikke har lyst til at snakke med din far. Det betyder jo ikke at du aldrig skal snakke med ham igen, det kan være du vil det når du bliver lidt ældre. Jeg har ikke selv kontakt med min far fordi jeg heller ikke kunne lide at snakke med ham, og fordi jeg var meget utryg når jeg var sammen med ham. Og det har hjulpet mig virkelig meget fordi nu behøver jeg ikke tænke over at jeg skal lade som om jeg nyder hans selskab, jeg kom ligsom videre med mit liv derfra og kunne slappe af igen.
Det behøver jo heller ikke være din mor du siger det til, det kunne også være din lærer, veninde, venindes forældre ect.

Håber jeg kunne hjælpe 🙂

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.