Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg kan ikke gå til sport

jeg har problemer med at gå til sport

og det bliver jeg straffet for.

jeg elsker at spille et spil der hedder fortnite ,

det må jeg ikke spille hvis jeg ikke tager til sport,

og det er jeg meget ked af

for jeg går virkelig op i det spil,

hvad gør jeg.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kære dreng på 13 år. Hvis det er dine forældre der siger at du kun må spille hvis du går til noget sport så sku du måske snakke med et tæt familie medlem eller en lære eller en phsygholo. Syntes du skal gøre noget ved det. Du skal nemmelig kun gøre det der gør der glad og hvis at gå til sport gør dig ked af det og usikker så syntes jeg selv at du sku lade vær med det. Men det er helt op til dig. Håber du ku bruge mit svar til noget. Det ku du nok ikke men det håber jeg. Hilsen N

  • N, Pige, 16 år

Kære dreng på 13 år. Jeg kan godt se de problemer du har med at du gerne vil spille men samtidig skal gå til sport. Måske hvis du kunne se om der måske var noget sport der var noget for dig, det kunne jo være noget fortnite dans. Eller måske noget sport der minder om fortnite som skydning, parkour eller paintball. Du kunne jo også se hvad dine venner går til og se om det måske var en sport for dig, som du kunne dyrke imens du har det sjovt med dine venner.

Det vigtigste er ihvertfald at du har det sjovt og vil blive bedre når man dyrker
sport. Eller så syntes jeg ihvertfald du skal snakke med dine forældre om det og så se om du istedet for sport kunne lave motion på andre måder som f.x. gåture

  • Anonym pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat