Brev

Jeg kan høre mine forældre …

Vi har fået bygget om hjemme hos os

så nu har jeg værelse ved siden af mine forældres soveværelse.

Og nu kan jeg sommetider høre dem ha sex,

enten sent om aften eller om morgen i weekender.

De er ret unge så det er måske ikk så mærkligt

men jeg har jo aldrig hørt det før

så man blir alligevel sådan lidt underlig tilmode ved det.

Nogen af jer der har oplevet det?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv hørt det et par gange og jeg syntes det var klamt. Men det er jo enlig meget forkert at synes det er klamt bare fordi det er ens forældre. Jeg har også nogen gange hørt min storesøster hvis hun har haft besøg af en kæreste eller noget. Så kan jeg godt høre hvis de laver noget for jeg kan høre når min storesøster kommer. Det synes jeg jo så ikke er klamt for de er jo unge så er det på en måde naturligt og blir faktisk lidt tændt af det. Men det jo forkert at man ser det så forskelligt om det er ens forældre eller ens søskende. Alle har jo ret til at ha sex så jeg har bestemt jeg vil forsøge ikke og synes det er klamt hvis jeg hører mine forældre ha sex.

  • den anonyme pige, Pige, 13 år

Forstår godt hvad du mener og det må også være ret mærkeligt at høre. Jeg har skilte forældre så jeg ved ikke noget om sådan noget. Men jeg kan godt forstille mig hvordan det må være. Men det er jo kun en god ting at de gør det. For det betyder at de godt kan lide hinanden. Men ja tag en snak med dine forældre hvis det bliver for meget for dig:)

  • Pige 13 år, Pige, 13 år

Hej med dig.

Hvis du har værelse lige op til din forældres, så prøv at hamre på væggen. De bliver opmærksomme på, de lige skal skrue ned, samtidig med at du undgår en direkte konfrontation, som for nogle kan være super ubehageligt eller akavet.

Kram herfra!

  • BT, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat