Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er afhængelig af løgne

hejsa

for et år siden lavede jeg en kæmpe løgn da jeg flyttede skole

havde sagt mine forældre var mega rige

men de var de overhovedet ikke

og nu har min venidie lige spurgt om hun måtte komme forbi

men ved ikke hvad jeg skal gøre det

fordi i virkelighden er de virkelig fattige og er på førtidspersion

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Halløj med dig
Det er lidt uheldigt det der er sket. Du kan håbe på løgnen er glemt, men hvis den ikke er det kan du sige til din veninde at du havde lavet en fejltagelse eller at det var ironisk ment. Jeg håber dine forældre har det godt.❤️😊

  • Hjælperen, Pige, 11 år

Uhhh det må være hårdt, du kan sige ‘Ej mine forældre er faktis ret fattige jeg var bange for hvad i ville sige hvis jeg sagde det.. så sagde de var rige.. undskyld’ tror faktis det det bedste råd jeg kan give❤️

  • Sofia som hjælper alle🫶🏼, Pige, 12 år

Sødeste skat… Jeg kan godt forstå dig… nogle gange når man er rigtig ked af det- så kommer man til at lyve og så bliver det en vane…. Du skal ikke være ked af det over det… jeg har også prøvet det….
Du er så sej!
Kan du have det rigtig godt

  • Sara, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat