Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ja fra forældre

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan sagtens forstå, det er super irriterende for dig, at dine forældre er så overbeskyttende, at du må gå glip af ting, du ellers gerne ville. Jeg kan selv huske, da jeg var på din alder og ofte havde samme tanker omkring, om jeg måtte lytte til mine forældre og undlade at gøre noget, jeg ellers gerne ville, eller om jeg skulle lyve overfor dem og gøre det alligevel. Jeg tror rigtig mange har oplevet det. Det er ikke altid nemt, når man selv synes, man sagtens kan klare sig selv i en bestemt situation, men ens forældre har en anden holdning. Og selvom man ved, at de kun er overbeskyttende fordi de er bange for, der sker en noget dårligt, så hjælper det ikke altid på, at man synes det er fuldstændig overdrevet og irriterende. Dog bliver det bedre med tiden. Jo ældre du bliver, jo mere vil du højst sandsynligt opleve, at du må og om nogle år, må du jo i princippet selv bestemme alt. Mange af de ting, jeg så utrolig gerne ville, da jeg havde din alder og ikke måtte, fik jeg lov til nogle få år efter. Så husk først og fremmest, at bare fordi du ikke må noget nu, er det ikke ens betydende med, at du aldrig kommer til at opleve det. Mit bedste råd er, at du snakker med dine forældre. Du kan evt. forberede dig og gøre dig nogle tanker omkring hvordan du helt præcis vil præsentere det, du vil sige, og finde nogle argumenter frem i forhold til, hvorfor du synes, du burde få lov. Du kan måske sige, at du jo er sammen med en masse andre, så I er mange, der kan hjælpe hinanden eller at du er villig til at aftale, at du skriver nogle sms’er i løbet af aftenen, så de ved, at du har det godt. Du kan måske også aftale, at de tager med derud og henter dig igen og at de får lov at tracke dig, eller andet, der gør, at de måske vil være mere trygge og give dig lov. Det kan måske føles irriterende, at de skal have lov til disse ting, men hvis det er det, der skal til for du får lov, er det så ikke det værd? Jeg synes ikke, du skal lyve over for dine forældre. Det er ikke en god idé at sige, man er et andet sted end man er. For det første skal du tænke på, at hvis nu der skulle ske et eller andet, så ved de ikke hvor du er og vil ikke kunne hjælpe dig. For det andet vil de måske finde ud af, at du lyver og så vil der sikkert opstå konflikter og de vil måske miste tilliden til dig og give dig lov til endnu mindre. Det kan også føles rigtig ubehageligt at lyve om sådan noget, og du vil måske have svært ved at styre, hvad du kan sige og ikke kan sige. Vil det ikke være svært ikke at måtte fortælle om oplevelsen bagefter og i stedet opdigte falske historier? Jeg tror altid ærlighed er bedst. Held og lykke! Jeg håber du får lov og det bliver en dejlig overnatning.

  • Pige, Pige, 19 år

Hej snart 14 årige pige.
Det lyder som en rigtig nedern situation, men jeg håber du ved at dine forældre gør det fordi de elsker dig og gerne vil passe på dig!!
Jeg synes måske at du skal tage en snak med din far hvor du høre hvad han synes om at du tager i skoven med dine venner. Og hvis han så synes det er en god idé kan i jo begge to sige til din mor at der ikke vil ske noget og at hun ikke skal bekymre sig?? Ellers så synes jeg du skal sige til dem at du er stor nu og klog nok til st passe på dig selv??!

Jeg håber du kan bruge rådet!?
Kh den 12 årige hjælpsomme pige

  • Alle skal have det godt, Pige, 12 år

Kan sagtens forstå hvad du mener🤎. Mine forældre lader mig gøre hvad jeg vil og det er endt i nogen dårlige situationer nogen gange, så jeg hpber du ved de gør det de tror der er bedst for dig. Jeg tror du skal bevise for dem at du godt selv kan være ansvarlig, og lad dem vide ting i dit liv, så de stoler på dig. En ide kunne måske være at i istedet sover i et telt i en have? Det kunne også være mega hyggeligt!

  • hhh, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat