Brev

Ikke kontakt til kusiner

Jeg har skrevet til børnetelefonen om det her men det kunne måske hjælpe lidt mere hvis børn også skrev råd?

Jeg har nogle kusiner som er virkelig,virkelig søde det var helt ubeskriveligt hvad jeg havde til dem.

Men det er for 3 dage siden 2 år siden jeg sidst havde set dem.

Jeg fik afvide at moren til mine kusiner sagde at min onkel ikke måtte se dem længere. Min onkel og moren blev skilt for længst så fik han en ny kæreste og så blev hun sur.

Og det gik udover mig og resten af familien. Jeg ringede og skrev en masse men så skrev hun at jeg skulle stoppe.

Jeg stoppede men skrev lidt. Efter sagde min familie at jeg ikke måtte gøre noget. Dvs at der ikke sker noget.

Jeg er bange for at når vi ser hinanden at vi så er vokset fra hinanden?

Selvom det har hjulpet mig på vej med at kontakte børnetelefonen privat overvejer jeg stadig om jeg skal skrive det som det er? Eller om jeg bare skal gøre hvad de siger.

For jeg er bange for at ændre noget for deres forhold til deres mor. Jeg tror nemlig at hun har bildt dem noget forkert ind.

Hvad skal jeg gøre?

sorry for mega langt brev.Håber at i ville svare.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Det er en rigtig svær situation du står i. Som jeg læser det, ved du ikke hvad der er sket i forældrenes forhold, men det skulle heller ikke gå udover dig som kusine. Jeg synes at du skal prøve at snakke med dine forældre, om du kunne komme til at besøge dine kusiner. Hvis du ikke kan få lov til det, bliver du nød til at acceptere det, og så prøv at nyd tiden sammen med dine venner.

  • Karsten, Dreng, 16 år

Jeg synes at du skal snakke med dine forældre eller dine bedsteforældre og fortælle dem sandheden, du har ret til at vide hvad der foregår og hvorfor du ikke må se dine kusiner. Forklar dem at du havde et helt ubeskriveligt venskab med dem og at du er bange for at i til sidst vokser fra hinanden. Du bliver nødt til at bede om sandheden og selv hvis sandheden er ubehagelig og ikke gør en forskel mellem dig og dine kusiner så kender du den og så kan du forstå det hvis du ikke kan se dine kusiner igen. Hvis du ikke må komme hjem til dine kusiner kan i mødes på en legeplads eller i en park hvor familie ikke møder familie og du får ikke noget at vide om moderens bopæl eller kæreste som du ikke skulle have vidst. Hvis du ikke må se dine kusiner bliver du nødt til at acceptere det. Hyg dig med dine venner og veninder og husk på at du selv bestemmer om du vil se dem når i bliver voksne. Held og lykke:)

  • Alvi, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat