Brev

Hvad skal jeg gøre

Hej

jeg er en pige på 12år
For omkring et halvt år siden flyttede mig min mor og far til Schweiz.
Jeg ville egentlig ikke
men jeg kunne ikke vælge.

Jeg savner mine venner helt vildt meget og min familie,
jeg har en storbror der er 20 og en storsøster der er 18
jeg vil gerne hjem til Danmark
men vil ikke skuffe mine forældre.

Hvad skal jeg gøre ???

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Jeg kan godt forstå det er svært at flytte til et nyt land, det er normalt at man savner sine venner derhjemme. Mit bedste råd er at blive ved med at holde kontakt og snak med dine forældre om det, men jeg er stensikker på at hvis du ligger dem i en tanke for sig selv og tænker på “Jeg skal være mere imødekommende” skal du nok få en masse nye venner.
Snak med dine forældre om at du gerne vil hjem til dk de skal nok forstå det, det er ikke altid lige let og flytte, men du kan også snakke med dem om at hver ferie kan i rejse til dk og være sammen med din familie og du kan være sammen med dine venner.

P.S de savner helt sikkert også dig

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 12 det kan være svært at tale med en voksen om det.det ved jeg alt om men så prøv at skrive en besked om det på en sedel eller ligne så kan det være at de vil bring emnet op vilket gør det meget letere. Det vigtigste er at dine forældre ved hvordan du har det. Husk at de er dine forældre de vil nok meget gerne have at du har det godt😉

  • Pige 11, Pige, 11 år

Hej Pige

Jeg synes du skal fortælle dine forældre om det for jeg kan godt forstå hvordan du har det. Og forhåbentligt vil dine forældre også forstå det. Jeg kan også godt forstå hvorfor du er bange for at skuffe dine forældre men, hvis du fortæller dem hvordan du har det kan det være de bliver mere skuffet over sig selv. Mit bedste råd vil være at få det sagt og så find på en løsning der gavner både dig og dine forældre.

  • Dreng, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat