Brev

Hvad gør jeg forkert?

Hej, min mor skælder mig ofte ud og jeg ved ikke hvorfor,

hun siger jeg svare igen, men det gør jeg altså ikke,

måske ved jeg ikke hvad at svare igen betyder,

hvad betyder det helt korakt?

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

(Så vidt jeg ved) betyder det at man svare igen efter at have fået en “ordre”, fx: “dæk bordet” hvor du så siger “MEN det gider jeg ikke” eller sådan noget. Tror du skal spørge din mor hvad hun mener med det.

  • Nsnsd, Pige, 14 år

Hej.
Jeg kan godt se, hvorfor du er forvirret.
Når din mor skælder dig ud, kan det måske være fordi du har sagt eller gjordt noget, hun ikke havde forventet. Se det fra din mors side; måske har hun opfattet de signaler, du udsender som om du er trodsig eller ubehøvlet. Det kan være rigtig svært for forældre (og voksne generelt) at læse børns signaler og tanker. De fleste kan heller ikke huske, deres egne barndomstanker, og har derfor svært ved at forstå, hvordan børn og unge tænker.

Jeg tror du ville få det bedre, hvis du tog en snak med din mor om, hvorfor hun skælder ud så ofte. Så ville hun måske prøve at sætte sig ind i, hvordan du har det.

  • Mulle, Pige, 14 år

Hej søde dig
Hvor lyder det ubehageligt… Det kan være så hårdt at føle at ens forældre er efter en hele tiden. Det bedste er at forklare hvordan det gør dig ked af det, når de er efter dig – og især hvis du rent faktisk ikke ved hvad det er du for at gøre hende sur. Det er en god idé ikke blive sur tilbage, men i stedet fortælle hende at det gør dig ked af det.
Knus

  • Hjerte, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat