Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er jeg?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære SBD
Altså det er jo vigtigt at du har det godt med dig selv og at du kan nyde din hverdag! Men hvis det er at det forstyrrer dig rigtigt meget så måske snakke med en om det, det kunne være en som du føler er god til at forstå den situation du er i eller en som du føler du kan snakke med om alt. Hvis du føler at din mor er ret “ligeglad” med hvordan det er du føler med dit køn og det er ubehageligt, så måske tag en til samtale hvor du kigger hende i øjne og forklare at det her ikke er noget som skal ignoreres og det faktisk er noget som du tænker meget på og at det er en “periode” hvor du har brug for hendes hjælp. Men ja husk at det ikke skal være noget som gøre dig ked af det, og det er helt i orden at tænke på sådan noget!
Hilsen RWSR

Hej RWSR. Mange tak for svaret 🙂 jeg har længe overvejet hvornår og hvordan jeg kan forklare mig yderligere, men når der endelig er et rigtigt moment, tøver jeg. Tror at jeg er lidt bange for, at hun ikke vil acceptere mig og så bare ignorere mit “problem” (jeg ser det ikke som et problem), hvilket ville ødelægge vores meget gode forhold. Jeg har prøvet indtil videre bare at være den jeg er, altså mere drenget og jeg tror bestemt også, at hun tænker over det jeg sagde. Tror at jeg vil prøve at tage det lidt langsommere og bare forsøge at være mig selv 100% af tiden. Igen – mange tak for dit svar, det hjælper mig meget!

  • SBD, Dreng, 17 år

Hej.
Jeg syntes du skal prøve på ikke at tænke så meget over det, selvom det kan være virkelig svært. Jeg syntes det er flot at du sagde det til din mor, men også virkelig træls den måde hun svarede på. Prøv bare at spring ud i det, og vær ligeglad med hvad andre tænker om dig. Du skal være sådan som du har det bedst med!
Hilsen mig

Hej Mig. Jeg vil prøve så godt jeg nu kan! Men det værste er nok at se ‘skuffelsen’ i min mors øjne, når jeg har prøvet at sige det til hende. Det bliver jeg ret irriteret over, for jeg føler, at jeg har lavet rigtig meget i mit liv, som de kan være stolte af og jeg har aldrig spurgt om hjælp eller være bøvlet, men nu, når jeg har brug for hjælp, er der ingen medfølelse. Jeg er faktisk også ret skuffet over dem, for jeg troede at de ville acceptere alt i verden, eller bare give sig tid til at snakke om det.

  • SBD, Dreng, 18 år

Hej jeg syntes du skal hoppe ud i det og sige det til din mor sig fx inden du starter at hun ikke må sige noget før du er færdig og så sig alt hvad du har på hjertet

  • S...., 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat